Thorellin vahva alkukausi sai jatkoa - "Siirto tänne on ollut selvä steppi ylöspäin"

LIIGA / Haastattelu
Erik Thorellin ja Jasper Lindstenin yhteispeli toimi HPK:ta vastaan.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
TPS nappasi täyden pistepotin tiistai-iltana HPK:n kustannuksella. Yksi ottelun avainhahmoista oli Erik Thorell, joka iski turkulaisille kaksi maalia.

TPS otti heti ottelun alussa pelin hallintaansa eikä siitä luopunut. Ottelu oli fyysinen ja täynnä kaksinkamppailuja. TPS painosti HPK-puolustusta ansiokkaasti ja pakotti sen virheisiin koko illan ajan. Kumpikaan joukkue ei maalipaikoilla juhlinut, vaan turkulaisten voiton avaimeksi muodostui hyvä joukkuepeli ja tehokas viimeistely.

− Koko joukkue pelasi hyvää peliä koko 60 minuuttia. Työskentelimme paljon ja toimimme hyvin yhtenä yksikkönä. Maalivahtimme Alex [Georgijev] pelasi hyvän pelin. Käytimme maalipaikkamme tehokkaasti, kiteytti Erik Thorell ottelun kulun.

Hyvän maalivahtipelin lisäksi turkulaisten parhaimmistoa edusti Erik Thorellin, Jerry Ahtolan ja Jasper Lindstenin muodostama kentällinen. Kolmikon yhteispeli toimi ja se aiheutti HPK-puolustukselle murheita koko illan ajan.

− Pelasimme hyvän pelin. Olemme kolme pelaajaa, jotka työskentelevät paljon ja pystyvät luomaan kiekolla tilanteita, analysoi Thorell.

Takana vahva alkukausi

Thorell on ollut alkukauden ajan TPS:n johtavia hyökkääjiä, ja HPK-ottelun kaksi maalia nostivat hänet turkulaisten sisäisen pistepörssin jaetulle toiselle sijalle tehoilla 7+4=11. Thorell itse on vakuuttavasta alkukaudesta huolimatta vaatimaton ja painottaa työnteon merkitystä.

− Pyrin vain työskentelemään paljon ja toimittamaan kiekkoa maalille. Tähän asti olen pelannut hyvin ja jatkamalla näitä aiemmin mainitsemiani asioita toistamalla pelaan jatkossakin.

Vaikka Thorellin pelityyli on monipuolinen ja työntekoon painottuva, näkee hän silti omat vahvuutensa selkeästi hyökkäyspelaamisessa.

− Luistelu ja kiekonhallinta ovat mielestäni vahvimpia osa-alueitani. Aiemmin olen ollut enemmän pelintekijä, mutta tänä kautena olen ollut enemmän maalintekijä. Pyrin pelaamaan hyökkäävää peliä.

"Siirto tänne on ollut selvä steppi ylöspäin"

Thorell pelasi viime kaudella Allsvenskania BIK Karlskogan riveissä saalistaen runkosarjan 52 ottelussa 50 pistettä. Vaikka Thorell pitääkin Allsvenskania hyvänä sarjana, näkee hän siirron Liigan silti kovempana sarjana.

− Peli täällä on hieman nopeampaa ja fyysisempää. Allsvenskan on hyvä sarja, mutta siirto tänne on ollut selvä steppi ylöspäin, kertoi Thorell.

Thorell siirtyi tälle kaudelle ensimmäistä kertaa urallaan Ruotsin ulkopuolelle. Sopeutuminen Turkuun ja TPS:ään on sujunut kuitenkin hyvin.

− Olen sopeutunut hyvin. Pidän Turusta kaupunkina, ja olen viihtynyt täällä loistavasti. Jokainen jätkä joukkueessa on ollut mukava ja yrittänyt auttaa minua kaikessa.

Kokeneet pelaajat tarjoavat hyvän kasvuympäristön

TPS on ollut tällä kaudella yhdistelmä hyviä nuoria pelaajia, kuten esimerkiksi Patrik Virta ja Thorell, ja jo tasonsa osoittaneita kokeneita pelaajia Henrik Tallinderin, Tomi Kallion ja Eric Perrinin muodossa. Kokeneet pelaajat ovat tarjonneet hyvän kasvuympäristön nuoremmille pelaajille.

− Kokeneet pelaajat, kuten Tallinder, Kallio ja Perrin, ovat joukkueelle todella tärkeitä. He ovat pelanneet paljon monissa eri liigoissa ja sarjoissa. Heitä kannattaa kuunnella.

» Lähetä palautetta toimitukselle