Torpedo-valmentaja: Hyvä taistelu, kunnes tuomarit puuttuivat peliin

KHL / Haastattelu
Peteris Skudra ei arvostanut tuomareiden ratkaisua.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden ja Torpedon toisen kohtaamisen puhutuin tilanne nähtiin kolmannessa erässä, kun Kaspars Daugavins taklasi Brandon Kozunin laitaan ja lensi ulos. Tilanne kuumensi myös ulosajettua Torpedon päävalmentajaa, joka pistettin myös pihalle. Latvialaisluotsi taustoitti tapahtumia ottelun jälkeen.

Peteris Skudra on ennenkin näyttänyt vaihtoaitossa temperamenttiaan. Tiistaina miehellä kiehahti yli, kun Kaspars Daugavins ajettiin ulos hänen tökättyä Brandon Kozunin poikittaisella kohti laitaa. Valmentaja kertoi kuumenneensa, koska myös hänen joukkuettaan kohdeltiin kaltoin, eikä tuomaristo kohdellut joukkueita tasapuolisesti. Hän viittasi muun muassa Jere Sallisen taklaukseen, jossa jokerihyökkääjä jysäytti Torpedon Stanislav Jegorshevin päätylaitaan.

- Hyvä taistelu, kunnes tuomarit puuttuivat peliin, Skudra aloitti.

- SANOIN TUOMARILLE, ETTÄ EN YMMÄRRÄ HÄN TEKOJAnsa, HÄNEN TASONSA EI RIITÄ JA HÄN ON RIKKONUT PELIN. ILMEISESTI HÄN EI PITÄNYT SIITÄ.

- Perustelen hieman: ensimmäisessä erässä meidän pelaajamme taklattiin lujasti päätyyn ja hän loukkaantui. Kysyin tuomarilta, että miksi ei rangaistusta. Hän kertoi, että ei vihellä sellaisia, mitä ei ole nähnyt.

Daugavinsin taklauksen jälkeen peli jatkui vielä pitkään, eikä tuomareiden käsi noussut. Tämän aikana Torpedo loi muun muassa yhden maalipaikan. Lopulta peli pistettiin poikki, ja tuomarit pohtivat pitkään ratkaisuaan.

- Kozunin tilanteessa käsi ei noussut ja peli jatkui. Lopulta tuomarit pistivät kokouksen pystyyn ja antoivat jäähyn. Kysyi, miksi näin, kun ensimmäinen meni eri tavalla. Tuomari sanoi "ihan sama". Mielestäni sarja on meille 1-0, ja tuomarit ottivat yhden Jokereille.

- Ei tilanne ollut ainakaan viiden minuutin arvoinen. Toisessa erässäkin oli samanlainen tilanne, jossa meidän pelaajaamme rikottiin, eikä siitä tullut mitään. Kozun pelaa matalassa asennossa ja se oli pieni työntö selkään, maksimissaan kahden minuutin arvoinen.

Skudra on arvostellut tuomareita aiemminkin, eikä mies säästellyt sanojaan vaihtoaitiossa eikä myöskään pelin jälkeen. Ulosajettu valmentaja sanoi kertoneensa tuomarille mielipiteensä heistä.

- En halua sanoa, että tuomarit olivat Jokereiden puolella. Kolmannen erän tilanne oli kuitenkin käsittämätön, miten he arvostelevat samankaltaiset tilanteet eri tavalla? Tämän takia KHL:ssä puhutaan tuomareista! Lisäksi Kozun vietiin kaukalosta pois, mutta hän pelasi jo seuraavassa vaihdossa.

- Sanoin tuomarille, että en ymmärrä hänen tekojaan, hänen tasonsa ei riitä, ja hän on rikkonut pelin! Ilmeisesti hän ei pitänyt siitä.

Jokerileiristä tilannetta kommentoitiin maltillisemmin.

- En halua kommentoida tuomaritoimintaa tai vastustajan toimia. NHL:ssä tuosta kuitenkin pohdittaisiin pitkää pelikieltoa - poikittainen suoraan alaselkään, Erkka Westerlund totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle