U18: Kolmen maalin puolustaja Roy: "Pelikaverit syöttivät hyvin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jeremy Roy haastattelussa ottelun jälkeen.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Kanada vei runsasmaalisen ottelun Latviaa vastaan lukemin 11-6. Kanadan kärkipuolustajiin kuuluva Jérémy Roy ei ollut kuitenkaan täysin tyytyväinen omiensa suoritukseen, vaikka voitto irtosikin.

Jopa ensimmäisen kierroksen varaukseksi povattu kanadalainen Jérémy Roy ei ollut täysin tyytyväinen omiensa otteisiin turnauksen ensimmäisessä ottelussa, vaikka ottelu lopulta kääntyikin vaahteranlehtien selväksi voitoksi. Kanadan selkeät lukemat johtuivat kuitenkin pitkälti 6-0-päättyneestä toisesta erästä.

Selkeänä altavastaajana otteluun lähtenyt Latvia vei kuitenkin ensimmäisen erän nimiinsä lukemin 3-2, jota tuskin kukaan osasi odottaa. Roy kuitenkin löysi syytä heikosti menneeseen ensimmäiseen erään.

− Pelasimme ensimmäisessä erässä kuin pelaisimme omassa joukkueessamme kotipuolessa. Emme pelanneet, kuten Kanadan pitäisi pelata. Toisessa erässä olimme yhtenäisempiä ja teimme töitä joukkueena, Roy kertoo.

− Ehkä valmistauduimme hiukan huonosti peliin, emmekä siksi saaneet haluamaamme alkua.

Ehjää peliä Kanada ei kuitenkaan pelannut. Ajoittain nukahtaminen omassa päässä antoi siimaa myös Latvialle, mutta kun Kanada oli parhaillaan, niin verkko soi latvialaisten päädyssä varsin tiuhaan.

− Ensin pelasimme hyvin, sitten meillä oli heikko hetki ja sitten taas pelasimme hyvin. Meidän pitää vaan tehdä töitä niiden hyvien asioiden, joita tänään nähtiin, Roy tietää.

Roy tuulettaa toista osumaansa, joka tuli tyylikkäällä ohjauksella.

"Kaverit antoivat hyviä syöttöjä"

Oma peli Roylta sujui kuitenkin malliikaasti. Kanadalainen viimeisteli kolme osumaa puolustajan paikalta, joka on kunnioitettava suoritus.

Roy oli kuitenkin melko vaatimaton suorituksestaan.

− Pelikaverit antoivat minulle hyviä syöttöjä ja tänään onnistuin olemaan siellä, missä pitääkin. Osa meni toki vähän helpostikkin, mutta kaverit tekivät myös hyvää työtä maalieni eteen. Tästä on hyvä jatkaa.

Nuorukainen kiekkoilee seuratasolla Kanadassa Sherbrooke Phoenixin riveissä, jossa puolustaja on viettänyt nyt kaksi kautta. Royn joukkueen kausi päättyi kuitenkin jo ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle tänä keväänä.

Kaksi vuotta Sherbrookessa ovat kuitenkin kehittäneet pelaajana.

− Me pelaamme seurajoukkueessa kovaa peliä. Olemme nopeita ja vahvoja. Organisaatio on hyvä ja joukkuekaverit ovat hyviä, joten siellä on ollut mukava kehittyä, Roy kehuu.

Kanada pitää perjantaina välipäivän ja kohtaa lauantaina isäntämaa Sveitsin. Kanadalla ei ole varaa antaa Sveitsille yhtä paljoa tilaa kuin Latvialle, sillä vastustaja on pykälän taitavampi.

− Me emme paljoa tiedä Sveitsistä ja katsomme vielä ennen peliä, millainen joukkue heillä on. Lähdemme pelaamaan omaa peliämme ja totta kai voittamaan, kanadalainen päättää.