U18: Patrik Laine palasi kartalle

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Patrik Laine pujotteli punapaitojen välistä.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Patrik Laine avasi mainiosti alle 18-vuotiaiden MM-turnauksen Sveitsissä. Laineella kansainväliset ottelut ovat sujuneet hiukan heikommin kuluvalla kaudella, mutta nuorukainen osoitti olevansa hereillä kreivin aikaan, sillä tehopisteitä Tšekkiä vastaan kertyi neljä.

Pikkuleijonien avausvoiton yksi ehdoton avainpelaaja oli Tappara-kasvatti Patrik Laine. Laine avasi turnauksen tekemällä maalin ja keräämällä kolme syöttöpistettä plakkariin. Meno maistui MM-avauksessa.

− Ihan hyvä esitys. Viidellä viittä vastaan -vaihtoja en kovin montaa saanut. Ylivoimalla sain pelata paljon ja onneksi niissä tuli tärkeitä onnistumisia. Niiden kautta on hyvä jatkaa, Laine analysoi omaa pelaamistaan.

Laine pelasi yhdessä Aleksi Saarelan ja Jesse Puljujärven kanssa samassa hyökkäystriossa. Kentällinen miellytti nuorta hyökkääjää.

− Saatiin ketjukavereiden kanssa homma toimimaan alusta saakka hyvin. Toivottavasti jatkuu myös samalla tavalla.

Neljän tehopisteen iltaa viettänyt Laine oli tyytyväinen myös omiensa otteisiin Tšekkiä vastaan.

− On aina todella hyvä avata turnaus voitolla. Hyvä peli meiltä ja tästä on hyvä lähteä kaatamaan isäntäjoukkuetta.

Suomi aloitti ottelun loistavasti ja pääsi monesti ylivoimalle, joka tuotti lopulta tulosta Joonas Niemelän tekemän osuman muodossa. Tšekki kuitenkin pääsi pian Niemelän maalin jälkeen tasoihin melko helposti Pikkuleijonien maalia vartioineen Veini Vehviläisen selän taa uponneella osumalla.

Laine tuuletti hienoa rannevedolla tekemäänsä osumaa.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org

Muutoin Vehviläisen ilta oli hyvä ja Laine jakoikin kehuja tolppien välissä kiekkoja kauhoneelle joukkuetoverilleen.

− Veini pelasi hyvin maalissa ja otti tärkeät kopit ensimmäisen erän lopulla, kun kaveri sai ylivoimatilaisuuksia. Hyvin selvittiin niistä tilanteista, Laine kehui.

Tällä kaudella Laine on pelannut muutamia Liiga- ja CHL-otteluita Tapparan paidassa sekä Tapparan A-nuorissa, mutta pääosa kaudesta on mennyt Mestiksessä LeKin riveissä. Kauteen lähdettäessä oli kuitenkin pieniä ongelmia.

− Pelit olisi tietysti voineet mennä paremminkin. Kausi on ollut ehkä vähän rikkonainen viimekeväisen polvileikkauksen takia. Ei oikein kunnolla pystynyt treenaamaan ja valmistautumaan.

Mutta myös oppia on kerääntynyt.

− Miesten peleissä joutuu kuitenkin tekemään paljon enemmän hommia kuin junioripeleissä. Kyllä Mestiksessä pelaaminen tällä kaudella on ollut hyvä kasvun paikka, Laine analysoi kauttaan.

Seuraavaksi Suomi kohtaa tänään perjantaina Sveitsin. Kyseessä on kisaisännille turnauksen avausottelu, joten tunnelmasta paikallinen yleisö pitää varmasti huolen.

− Mukava lähteä kisaisäntiä vastaan. Käsitellään tämä peli tästä tänään alta pois ja aletaan keskittymään huomiseen otteluun, tiivisti Laine Tšekki-ottelun jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle