Vili Palola - tuttu ja turvallinen

MESTIS / Haastattelu
Palolan alkukausi Joensuussa ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Lempäälän Kisa vahvistui tutulla miehellä, kun puolustaja Vili Palola palasi Joensuusta Lempäälään. Mies hakee paikkakunnanvaihdolla vastuun lisäystä ja sillä tavoin uutta kehitysaskelta uralleen.

Vili Palola pelasi LeKissä Mestistä jo edellisellä kaudella, mutta vaihtoi kesällä maisemaa. Ottajia oli Mestiksestä muutama, ja hän valitsi uudeksi ositteekseen Joensuun Jokipojat.

- Joensuussa resurssit olivat lähempänä liigatasoa, onhan se selvä kun paikkakuntia vertailee keskenään. Valinnan varaa oli LeKin lisäksi muutama seura. Olin ehkä suuruudenhullu, olisiko ollut sitten parempi pelata koko kausi Kisassa? aprikoi Palola kesän seuranvaihtoaan.

Palolan aika Joensuussa oli kaksipuoleinen. Asiat menivät kaukalossa hyvin, kunhan vain pääsi pelaamaan, mutta aika kaukalon ulkopuolella ei ollut miehen omien sanojen mukaan palkitsevaa. Lopulta osapuolet päätyivät sopimuksen purkamiseen kesken kauden. Kymmeneen peliin hän saalisti kuitenkin tehot 1+4, eli ei ollenkaan huonosti.

- Itä-suomalaiset ovat rentoa ja sosiaalista porukkaan, joukkueeseen oli helppo päästä sisään. En muistele organisaatiota pahalla, mutta myöskään poislähtö ei kaduta. Hoidimme lähtöön liittyvät asiat ammattimaisesti.

Tarpeet kohtasivat Lempäälässä

Takaisin Lempäälään miehen ajoi tuttu organisaatio ja ympäristö. Valmentaja Jarkko Glad oli Palolalle tuttu jo edelliskaudelta. Miehen tukiverkosto on Tampereella eikä Suomessa ollut muita vaihtoehtoja.

- Agentin kanssa juttelin ulkomaista, mutta kotimaassa ei ollut muita vaihtoehtoja kuin LeKi.

Valinta oli tuttu ja turvallinen sekä seuralle, että pelaajalle. Molemmat tietävät, mitä saavat.

- Se oli sellainen win-win-tilanne, Palola hymähtää.

Joensuussa puolustaja kärvisteli peliajan ja vastuun puutteessa. Sen asian mies haluaa muuttaa Lempäälässä. LeKi tarvitsi laadukasta puolustajaa ja Palola lisää vastuuta, niinpä yhtälö Lempäälään paluusta oli järkevä.

Jääkiekkoa selkärangasta

Vaikka viime kausi oli rikkonainen Kisan pelipaidassa, kausi katkesi olkapäävammaan 19 ottelun jälkeen, ei Lempäälään asettumisessa ollut ongelmia.

- LeKissä on paljon vanhoja tuttuja, sisään joukkueeseen pääsi todella helposti. Savilahden Eero, Branderin Riku ja muutama muu vanha kaveri junnuista saakka, kertoo Palola.

Mies näyttää haastattelun aikana tyytyväiseltä päätökseensä palata Masku-Areenan suojiin. Itselle hän asettaa tavoitteekseen ottaa harppaus vastuuseen loppukauden aikana ja toivoo, että pelivuodet rupeaisivat pikkuhiljaa näkymään omassa pelissä entistä enemmän.

Yksien jäätreenien alustuksella nuori, 21-vuotias puolustaja pamautti heti voittomaalin jatkoajalla JYP-Akatemian verkkoon viime keskiviikkona kovalla lämärillä.

- Kun selkärangasta pelaa ja tekee lähtökohtaisesti oikeita asioita, jääkiekossa pärjää vaikka joukkueen kanssa en ole kauaa ollut. JYP-pelissä joukkueesta huomasi voittamisen rutiinin puuttumisen, mutta mitä jätkiltä olen kuullut, olemme alisuorittaneet viime aikoina. Uskon, että tulemme täältä vielä, meillä on vahva joukkue kasassa.

Pelaaminen keskiössä

Itseluottamus on jääkiekossa kaiken alkupiste. Se Palolalla oli vähissä Lempäälään tullessa, mutta vastuun kautta se lisääntyy kohisten.

- Huikeeta kun pääsee pelaamaan. Vastuu ruokkii itseluottamusta ja se tuo onnistumisia. Se on hieno tunne, kun luotetaan.

Valmentajakaksikolle Palola antaa kredittiä:

- Gladin tiesin jo viime kaudelta, Matti Kaipaista en tuntenut entuudestaan. Positiivisin mielin. He ovat vanhoja pelimiehiä, sillä on iso merkitys esimerkiksi opastamisessa treenikentällä.

Kiekkovarma ja sitkeä puolustaja saanee hyvin vastuuta Kisan alakerrassa ja nyt maaottelutauon aikana hän ehtii pääsemään yhä paremmin joukkueen pelitapaan mukaan.

- Kun saa pelata, tuntuu että kaikki toimii. Se on vaan se jutun ydin! Palola hymyilee.

» Lähetä palautetta toimitukselle