Ylivoimaan päästetty Vittasmäki: "En ole mikään maalinsylkijä"

LIIGA / Haastattelu
Vittasmäki pelasi JYPiä vastaan miehekkään ottelun.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Ilves voitti JYPin jo toistamiseen tällä kaudella Hakametsän lauantai-illassa. Nollapelin pelanneen Hannu Toivosen lisäksi yksi suurista sankareista oli puolustaja Veli-Matti Vittasmäki.

Ennen tätä kautta Ilveksellä oli perustavanlaatuinen JYP-mörkö niskassaan. Tämän illan jälkeen tupsukorvat ovat voittaneet kauden molemmat kohtaamiset. Illan yksi onnistujista oli kotijoukkueen puolustaja Veli-Matti Vittasmäki.

− Hyvä fiilis voitosta tottakai. Keskiviikon sysipelin jälkeen ehkä vähän jännitimme, mutta alun jälkeen pääsimme pelin päälle, kertasi Vittasmäki pelin kulkua.

Vittasmäki pelasi vahvan ottelun Ilveksen takalinjoilla. Maalin lisäksi laidat ryskyivät vaihdosta toiseen ja syötöt napsuivat pelikavereille laadukkaasti.

− Hyvä peruspeli, ja maalin muodossa pieni palkinto siihen päälle. En ole mikään maalinsylkijä, joten on aina mukava onnistua.

Kuuta taivaalta puolustaja ei kuitenkaan lähtenyt kurkottelemaan. Jalat pysyivät maassa onnistumisesta huolimatta.

− En usko, että koskaan voi pelata täydellistä peliä. Aina sattuu joitain virheitä mukaan, joko pieniä tai isoja. 

Ilveksen sotisovassa debytoi JYP-ottelussa yhdysvaltalainen Jerry D'Amigo. Vittasmäen mukaan leppoisa hyökkääjä on tullut mukaan remmiin hyvin.

− Monta tuhatta kilometriä lentoja takana, aikaerosta toipuminen, ja tänään hyvä syöttö meikäläiselle. Ammattimiehen suoritus, kehui Vittasmäki.

Vittasmäki on nähty tällä kaudella melko puolustavassa roolissa, eikä tehopisteitä ole tullut, vaikkei miehen pelaamisessa mitään vikaa ole ollut.

Syy tähän on miehen itsensä mielestä muuttuneessa peluutuksessa. Tuomas Tuokkolan aikaan asioita hoideltiin eri tavalla.

− Vähän rooli on muuttunut viime kaudesta. En ole pelannut enää niinkään ylivoimaa. Tänään pääsin sitäkin pelaamaan. 

Vaikka ylivoimamaalia Vittasmäen lavasta ei tänään nähty, oli siniviivalta lähtenyt pyssy sellainen, että sille olisi käyttöä joukkueen jos toisenkin kalustossa.

− Jos sieltä [ylivoimasta] joutuu pois, niin täytyy taistella itsensä sinne takaisin. Mielelläni ylivoimaa pelaan. Siellä täytyy tehdä tulosta, tiesi turkulaislähtöinen puolustaja.

Ensi viikko on Ilvekselle rankka. Vittasmäki ei kuitenkaan ole huolissaan, vaan suhtautuu asiaan ammattimaisella viileydellä.

− Yksi päivä huilia ja sitten valmistautumaan ensi viikon kolmen pelin viikkoon. Se on tätä hokiarkea niin sanotusti, heitti Vittasmäki lopuksi.

Ilves kohtaa alkavalla viikolla Lukon, SaiPan ja Pelicansin.

» Lähetä palautetta toimitukselle