Mielipide

Blues-nuorten tehoketju hajosi heti – Ikonen sivuun

LIIGA / Kolumni
Riian Dinamon kotiturnaukseen ainoana joukkueena KHL:n ulkopuolelta osallistuva Blues kärsi niukan tappion, kun isäntäjoukkue kellisti espoolaiset 4–3. Parivaljakko Miro Aaltonen–Juuso Ikonen loisti, kunnes Ikonen loukkaantui.

Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tyytyväinen joukkueensa avaukseen harmittavasta tappiosta huolimatta. Blues piti kiinni sovituista asioista.

– Valmistauduimme hyvin. Pyrimme pitämään tietyistä asioista kiinni ja olen tyytyväinen peliin. Puolustimme fiksusti keskustaa ja pelirohkeutemme parani alun jälkeen, Marjamäki kertasi puhelimitse Riiasta.

Suurimman eron teki erikoistilannepelaaminen. Dinamon aktiivinen alivoima ei antanut espoolaisille montaa mahdollisuutta rauhoittaa ylivoimapeliään. Vastaavasti kotijoukkue rankaisi armotta tilaisuuden saadessaan.

Aaltonen ja Ikonen maalinteossa

Miro Aaltonen, 19, laukoi ottelun avausmaalin. Hän toi kiekon rohkeasti sisään hyökkäysalueelle ja antoi epäonnistuneen syötön. Aaltonen ehti pomppukiekkoon kierrettyään ensin maalin takaa, ja laukoi kiekon maaliin ohi hölmistyneen Dinamo-puolustuksen.

Vajaa vuosi sitten liigadebyyttinsä tehneen Aaltosen käyrä oli jo viime kaudella nouseva, mutta nyt hyökkääjä näyttäisi olevan valmis paljon suurempaan rooliin. Sitä mieltä on myös hänen valmentajansa.

– Miro on mennyt kesän aikana valovuoden eteenpäin. Hän on kasvanut henkisesti ja on huippukunnossa, oli jo Lake Placidin turnauksessa nuorten maajoukkueen paras pelaaja.

Aaltonen muodosti Lake Placidissa tuhoisan duon 17-vuotiaan Juuso Ikosen kanssa. Ikonen pelasi Riikaa vastaan syksyn ensimmäisen ottelunsa Blues-paidassa, ja Marjamäki istutti kaverukset Kristian Kuuselan ympärille.


Miro Aaltonen.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Jälki oli laadukasta. Ikonen ampui Bluesin toisen maalin. Sitten nuorukainen loukkasi olkapäänsä, mikä tyrehdytti joukkueen hyökkäyspeliä.

– Ehdin jo valmentajatovereille sanoa, että nyt ollaan taidettu löytää toinen toimiva ketju.

– Sama homma jatkuu, Marjamäki harmitteli loukkaantumisten kasautumista.

Profiilipuolustajien Arto Laatikaisen ja Jani Hakanpään poissaolot pakottivat Bluesin lainaamaan MODO-pakki Jens Westiniä. Marjamäki piti näkemästään.

– Näkee, että hän on pelannut 200 Elitserien-peliä. Olin erittäin tyytyväinen. Eilen hän ehti 15 minuuttia ennen harjoituksia mukaan.

Westinin jatko Bluesissa selkiytyy ehkä ensi viikolla.

– Katsotaan tämä turnaus. Nyt oli tietenkin todella akuutti tilanne, Marjamäki muistutti lainan taustoista.

Puitteet Riiassa kunnossa

Torstaina Riikaan saapunut Blues asuu hotellissa aivan areenan läheisyydessä. Lauantaina halliin pakkautuneet latvialaisfanit pitivät kovaa meteliä, ja tunnelma oli kuin sarjapeleissä. Turnaus onkin paikallisten suosiossa.

– Puitteet on erittäin hyvät, kaikki on vimpan päälle.

– Kovien joukkueiden seurassa ollaan. Olemme täällä opettelemassa ammattilaisuutta joukkueena ja yksilöinä.

Turnaus jatkuu huomenna, kun Blues kohtaa jo kello 15.30 alkavassa ottelussa Lokomotiv Jaroslavlin. Riika ja Atlant ottelevat illalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle