Mielipide

Blues tyydytti tarpeensa – ykkössentteri parantaa

LIIGA / Kolumni
Kolme ensimmäistä otteluaan hävinnyt Blues nousi lopulta kolmospaikalle Riiassa järjestetyssä turnauksessa. Espoolaisjoukkue nitisti Atlantin voittomaalikisassa.

Juhani Tammisen legendaarinen lausahdus win the right games liittyy alun perin ehkä hieman suurempiin saavutuksiin, mutta sitä voidaan kuitenkin käyttää puhuttaessa Bluesin pronssiotteluvoitosta Riiassa.

Espoolaisten päävalmentaja Lauri Marjamäki muistutti tiistaina, että viimeisen ottelun tulos jää niin yksilötasolla kuin joukkuetasollakin turnausmatkasta mieleen. Marjamäki puhui itselleen tyypillisesti joukkueen kovasta tarpeesta voittaa.

Keskiviikkona Blues halusi voittaa ja kampesi Atlantin kumoon voittomaalikisassa. Se pelasi tasapainoisesti ja loi KHL-jättiä enemmän paikkoja, mutta toisaalta ylivoimapeli on laadultaan vielä hyvin heikkoa.

Joukkueen viimeistely kaipaa terävyyttä. Tuttu juttu vuosien varrelta, siis. Se on monesti ollut Bluesin kompastuskivi.

Valmentaja Marjamäki oli onnellinen voitosta ja turnauksen kokonaissaldosta.

– Hyvältä tuntuu. Pystyimme pelaamaan vastustajaa paremmin. Huono säkä meinasi viedä voiton, Marjamäki sanoi viitaten Atlantin toiseen maaliin.


Eetu Pöysti on uusi bluesilainen.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Kliseiselle ”joukkueen yhteenkasvamiselle” turnaus teki hyvää.

– Puolet porukasta on vaihtunut viime vuodesta. Tämä oli juuri sitä mitä tarvittiin. Yhdessäoloa, tiukkoja maalin pelejä ja taistelua tuulimyllyjä vastaan.

– Meillä oli täällä kahdeksan alle 20-vuotiasta pelaajaa. Se on kuin laittaisi rahaa pankkiin.

Ennen kaikkea hyökkääjä Miro Aaltosen otteet ovat olleet positiivisessa mielessä tapetilla. Toisaalta 18-vuotiaalla Niklas Tikkisellä on vielä töitä tehtävänä, sillä vaikeudet omassa päässä ovat olleet suuria. Toinen nuori puolustaja Santeri Arousva loisti tiistaina, mutta keskiviikkona häntä vietiin ”yhdellä yhtä vastaan” -tilanteissa välillä pahasti.

Sentteriosasto lutviutumassa?

Bluesin ykkössentteriksi hankittu Marco Rosa on harjoituskauden alussa ollut pahoissa vaikeuksissa. Hänen liikkeensä on ollut riittämätöntä ja eurooppalaisen sentteripelin omaksuminen kestänyt.

Atlantia vastaan Rosa pelasi taisteli kovaa läpi ottelun esiintyen erinomaisesti etenkin alivoimalla. Hän ratkaisi pronssiottelun voittomaalikisassa.

– Aina menee aikaa sopeutua. Mitä pidemmälle mennään sen paremmaksi hänen pelinsä menee, todella hyvä esitys tänään. Hän on tehnyt meille isoja maaleja rankkareissa.


Marco Rosa parantaa.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Rosan onnistuessa Bluesilla olisi hyvä tilanne sentteririntamalla. Taitavalla Teemu Ramstedtilla on allaan hyvä harjoituskausi. Kolmantena sentterinä on viime aikoina pelannut Kristian Kuusela.

– Kuusela on erittäin monikäyttöinen pelaaja. Kun Tomi Sallinen palaa, niin katsotaan uudestaan.

Bluesin nelossentteri on Matti Järvinen. Nuoret Juuso Ikonen ja Aaltonen ovat juniorijoukkueissa pelanneet keskushyökkääjinä, mutta liigassa heidät on nähty laidoilla.

Aiemmat jutut Riiasta:

Bluesille taas maalin tappio, hätäavulle ja porilaislupaukselle kiitosta (28.8.2012)

Marjamäki: ”Kyllä me niin hyvin pelattiin...” (26.8,2012)

Blues-nuorten tehoketju hajosi heti – Ikonen sivuun (25.8.2012)

» Lähetä palautetta toimitukselle