Mielipide

Kaljankäryinen lauantai-ilta Pelicansin ainoa sauma

LIIGA / Kolumni

Lahden Pelicansin taktiikka lauantaiseen kotiotteluunsa on yksinkertainen. Joukkueen on parannettava peliään merkittävästi perjantaisen 2-3-tappion jälkeen.

Tappara oli ottelusarjan avausosassa vahvempi kaksinkamppailuissa, yritteliäämpi ja kiekollisesti varmempi. Se ansaitsi voittonsa, mutta helpolla ottelu ei Tapparalle kääntynyt.

Pelicans luotti tiiviiseen puolustuspeliinsä ja vastahyökkäyksiin läpi Hakametsän kamppailun. Nämä peruspilarit Pelicans hallitsi hyvin. Etenkin puolustuspelaaminen – yhdessä Jere Myllyniemen esitysten kanssa – oli suorastaan toiveita herättävällä tasolla jatkoa ajatellen.

Pelicansin pelinopeus ja kiekollinen uskallus ei kuitenkaan ollut Tapparan voittamiseen vaaditulla tasolla. Lauantaina niiden tulee sitä olla.

Pelicans sai tukea joukkuetta johtaneelle Vili Sopaselle lähinnä Tommi Paakkolanvaaran johtamalta kakkoskentältä. Muuten Pelicans pyrki hidastamaan hyökkäyksiinlähtöjään ja Tapparan keskialue söi nämä makupalat surutta.

Pelicansin hyökkäyksen vaarallisuus piilee juuri nopeissa vastaiskuissa. Näitä Hannu Aravirran miehistön tulee viljellä Lahdessa yhä enemmän.

Pelicans sai hanansa ylivoiman osalta jo auki. Pelicans ei tee kahdessa perättäisessä ottelussa Tapparan kahteen ensimmäiseen osumaan johtaneiden virheiden kaltaisia amatöörimokia.

Tappara on erinomainen joukkue, mutta vielä hieman kipsissä ja virheet vaivasivat myös Tapparaa. Jos jokin saa nämä virheet kasvamaan potenssiin, se on kuuma lahtelainen lauantai-ilta. Kaljankäryisen tunnelman tulee herättää sekä kotiyleisön äänenkannat että Pelicansin pelaajien pelinopeus uudelle asteelle.

Tappara-valmentaja Jukka Rautakorpi painotti voiton jälkeen virheiden vähentämistä ja luistelun parantamista. Pelicansin on tehtävä nämä kaksi asiaa Tapparaa paremmin lauantaina. Muuten kirvesrinnat surffaavat voittoon.

Pelicansin osalta lauantain ottelu määrittelee sen mahdollisuudet sarjassa. Tappion jälkeen välieräpaikka voidaan luovuttaa Tapparalle ja kaikki voivat keskittyä nostalgioimaan Aravirran komeaa uraa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös