Mielipide

Ken on Tarkeista tarkin

LIIGA / Kolumni
Veljesten väliset nahjaukset ja taistelut eivät kuulu pelkästään murrosikään ja lapsuuteen. Tämän väitteen osoittavat todeksi lauantai-iltana jo kypsään aikuisikään ehtineet Tarkin maalivahtiveljekset Tuomas ja Iiro, jotka ottavat mittaa toisistaan oikein kunnolla.

Kärpät – SaiPa -otteluun kaksikko lähtee kuitenkin aivan eri asetelmista: maailmaa nähnyt Tuomas oli koko viime SM-liigakauden maalivahtisensaatio noustessaan aivan puskista Kärppien mestaruuden tukijalaksi. Hän on myös joukkueen ehdoton ykkösvahti. Iiro taas omaa pääasiassa mestiskokemusta ja liigassa hän on pelannut vain jokusen ottelun. Hän joutuu myöskin jatkuvasti taistelemaan pelipaikastaan Joni Puurulan ja Ville Hostikan hengittäessä niskaan.

Molemmat Tarkit pelasivat liiga-avauksissaan upean ottelun ja toimivat joukkueidensa voiton takuumiehinä. Molemmat saanevat vastuun myös lauantaina. Veljesten kohtaaminen saa myös molempien joukkueiden valmennusjohdot hieromaan käsiään yhteen.

- Molempia miehiä kannattaa kyllä lauantaina seurata. Jännittävä näkökohta ilman muuta, kertoo SaiPan vastuuvalmentaja Heikki Mälkiä.

Samoilla linjoilla on myös Kärppien joukkueenjohtaja Ari Hilli.

- Veljesten kohtaaminen tuo kyllä oman suolansa otteluun. Viime vuonnahan he pelasivat myös vastakkain, ja tämä on nyt ikään kuin toinen erä. Iiro Tarkki on pelannut hyvin harjoitusotteluissa sekä Pelicans-ottelussa. Mielenkiintoinen vastakkainasettelu tulee. Molemmat maalivahdit näyttäisivät olevan kovassa kunnossa, Hilli miettii.

Valmentajat luottavaisina

Tarkin veljesparin lisäksi ottelussa on muitakin kiinnostavia aspekteja. On mielenkiintoista nähdä, millaisella taktiikalla SaiPa lähtee horjuttamaan Kärppien vahvaa liikettä ja astetta taitavampaa kiekollista peliä. Sen on saatava Kärppien liukkaat hyökkääjät kuriin sekä rikottava oululaisten pelinrakentelu huomattavasti tarkemmin kuin mihin Blues pystyi keskiviikkona. Mälkiä ei kuitenkaan lähtenyt laumansa kanssa pohjoiseen häntä koipien välissä.

- Hyvillä mielin lähdimme matkaan. Meillä on nyt tilaisuus testata uutta pelitapaamme isossa kaukalossa Suomen tämän hetken kovinta jääkiekkojoukkuetta vastaan. Tämä on meille iso haaste ja kyllä me pisteitä lähdemme hakemaan, Mälkiä kertoo.

Kärppien joukkueenjohtaja Hillillä puolestaan on kova luottamus omiinsa.

- Luottavaisin mielin lähdemme kamppailuun. Pahimmat höyryt saatiin päästää irti liiga-avauksessa ja nyt voimme pelata rentoa kiekkoa. Me pelasimme keskiviikkona ihan hyvin, mutta siitä sitä esitystä lähdetään parantamaan lauantaina virkein mielin, Hilli toteaa.

Lauantaina Rakilan hornankattilassa nähdään SM-liigalle vähän liiankin tyypillinen Daavid vastaan Goljat kamppailu. Liiga on jakautumassa yhä selkeämmin kahtia mestaruuskandidaattien ja ynnä muiden kesken. Tasoerot alkavat olla valtavat ja SaiPan on pelattava todellinen nappikamppailu ja tehtävä paikoista maalit, mikäli aikovat lähteä takaisin Etelä-Karjalaan kolmea pistettä rikkaampina. Maalivahdit ovat kuitenkin molemmilla Goljat -tasoa. Ihan vaan vedonlyöjille tiedoksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös