Mielipide

Kiekko-Vantaa kurimuksessa

MESTIS / Kolumni
Kiekko-Vantaa on tukalassa tilanteessa. Viimeisistä kymmenestä ottelusta on tullut yksi voitto. Hurja pelaajarumba vaatii veronsa - joukkuehenki on kärsinyt ainaisista laina-avuista, eikä joukkue ole saanut kasvaa ja kehittyä yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Kiekko-Vantaan tilanne näyttää huolestuttavan huonolta. Päävalmentaja Jami Kauppi on saanut tukun harmaita hiuksia, kun on käskyttänyt lohipaitoja ilta toisensa jälkeen. Liian usein on Kauppi saanut onnitella vastustajia hyvästä pelistä.

Yleensä ottelua edeltäneenä aamuna joukkueenjohto saa tietää seuraavista laina-avuista. Joukkuehenki ei voi olla maksimaalinen, kun pelaajat tuskin tuntevat toisiaan. Periaatteessa he tapaavat ensimmäisen kerran.

Vantaalaiset ovat sarjataulukossa kahdeksantena, viimeisellä pudotuspelipaikalla. Eroa sarjajumbo Peliittoihin on vain kolme pistettä. Samoissa pisteissä Kiekko-Vantaan kanssa on sarjanousija KeuPa.

Vantaalla ollaan kriisin partaalla. Joukkue on lähellä joutua ulos koko pudotuspeleistä

Kaupin suojateilla on viimeisistä kymmenestä pelistä yksi voitto ja yhdeksän tappiota. Kevään korvalla pistemenetykset ovat kullankalliita - niitä ei saisi tulla.

Vantaalla ollaan kriisin partaalla. Joukkue on lähellä joutua ulos koko pudotuspeleistä. Tätä ei varmasti Kiekko-Vantaa ole toivonut, pelännyt vain.

Se, että joukkue kokeilee yhteen hiileen puhaltamista, on hyvä asia, mutta pelkkä pieni joukko runkopelaajia ei jaksa puhaltaa kaikkien puolesta.

Kiekko-Vantaan olisi pitänyt jo alkukaudesta koota sellainen joukkue kasaan, jota ei olisi tarvinnut sekoittaa lukuisilla lainapelaajilla. Olisi pitänyt vain kylmän viileästi nimetä kertalaakista sopivat miehet ja nuorukaiset. Yhteishenki olisi ollut taattua ja joukkueella olisi ollut mahdollista kehittyä ja kasvaa.

Joukkueen kantaviksi voimiksi ovat nousseet läpimurtokauttansa pelaava Tomi Tuomisto ja taskuraketti Iikka Kangasniemi. Tverin tiikerin Artem Iossafovin ramppaaminen Espoon Bluesin ja Kiekko-Vantaan välillä on kuluttavaa, mutta auttaa ainakin jonkin verran vantaalaisia.

Jos lohipaitojen pelit eivät ota onnistuakseen, voi joukkue heittää hyvästit pudotuspeleille. Pitkä talvi on kohta kääntymässä alkukevään puolelle ja tärkeät pelit alkavat. Viimeisistä kuudesta kotiottelusta joukkueella on yksi voitto LeKistä maalein 1-0. Vantaalaisten urakkaa ei ainakaan helpota seuraava kotivastustaja Jukurit, joka tulee lohipaitojen vieraaksi viikon kuluttua.

» Lähetä palautetta toimitukselle