Kierrosraportti: KalPa törmäsi tšekkiläiseen muuriin keskiviikon ainoassa ottelussa

LIIGA / Kierrosraportti
Nick Malik #31, KooKoo, Liigan ottelu HPK - KooKoo 24.11.2021, Pohjantähti Areena, Hämeenlinna. (Kuva: Jari Mäki-Kuutti)
18.10.
2023
Liigassa pelattiin keskiviikkona vain yksi ottelu, kun KooKoo ja KalPa kohtasivat Kouvolassa. Kotijoukkue vei pidemmän korren ottelusta lukemin 2–0.

Kliininen KooKoo lisäsi KalPan ahdinkoa

KooKoo kaatoi KalPan keskiviikkoillan ainoassa Liiga-ottelussa lukemin 2–0. Isäntien sankariksi nousi maalivahti Nick Malík, joka pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä.

Kumpikin joukkue lähti koitokseen ailahtelevassa vireessä KalPan voitettua vain yhden edeltävästä viidestä ottelustaan. KooKoolla voittoja samalla aikaikkunalla on vain myöskin kaksi. Joukkueet näyttivät alusta asti, että ottelussa on paljon pelissä. Ensimmäisen kolmen minuutin aikana vihellettiin kolme erillistä rangaistusta, muttei ylivoimamahdollisuuksista seurannut osumia.

Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi kotijoukkue Teemu Engbergin johdolla. Maaliin kakkossyöttäjäksi merkattiin 20-vuotias Simo Heinonen, jolle piste oli Liiga-uran ensimmäinen. Lisäosumia erä ei tarjonnut, mutta vierailijat veivät erän maaliodottaman perusteella murskaavasti lukemin 2,19–0,88. KalPa laukoi erässä jopa 17 kertaa.

Vieraat jatkoivat toisessa erässä siitä, mihin ensimmäisessä jäivät. Nick Malík seisoi kuitenkin vankkana KooKoon maalilla, ja toinen erä ei tarjonnut muutosta tilanteeseen. KooKoolle erä oli vaikea, sillä mustaoranssilla oli jopa yli seitsemän minuutin putki ilman laukauksia kohti maalia. KalPa rummutti erän loppuun kuusi laukausta kahteen minuttiin, mutta tuloksetta.

Päätöserässä KalPan turhautuminen alkoi näkyä todella. Kuopiolaiset laukoivat kohti Malíkin maalia peräti 18 kertaa erässä, mutta nuori tšekkivahti piti pintansa. Päällään seisominen antoi selkeästi itseluottamusta hänelle, sillä hän haki maalia KalPan otettua Stefanos Lekkasin pois veräjältään. Malík ei maalinteossa onnistunut, mutta Charle-Edouard D'Astous iski viimeisen niitin kuopiolaisten tyhjään nuottaan.

Tappio oli KalPalle jo kolmas peräkkäinen. Perjantain ottelu kovavireistä HPK:ta vastaan on vaikea paikka Petri Karjalaisen ryhmälle. KooKoo jatkaa kotiotteluitaan isännöimällä JYPiä niin ikään perjantaina.