Kierrosraportti: TPS oli maalin verran KooKoota parempi illan ainoassa ottelussa

LIIGA / Kierrosraportti
Kuva © Timo Savela
11.1.
2024
Liigassa pelattiin torstai-iltana vain yksi ottelu, kun Palloseura isännöi KooKoota. TPS nappasi ottelusta voiton, joka on turkulaisten kolmas peräkkäinen.

TPS piti johtonsa, Leevi Teissala jälleen maalinteossa

Illan ainoassa kamppailussa Palloseura isännöi KooKoota. Ottelu oli tasainen, kuten etukäteen aavisteltiin, ja tällä kertaa kotijoukkue oli maalin verran parempi.

Ottelu oli erittäin tasainen, sillä molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. Kotijoukkue TPS teki tarvittavat maalit ja piti kolme sarjapistettä Turussa. 

Avaintapahtumat
Vierasjoukkue KooKoo aloitti maalinteon. Kun ottelua oli pelattu reilut seitsemän minuuttia, Joni Jurmo avasi maalihanat. Jurmolle maali oli kauden ensimmäinen. Kotijoukkue TPS tasoitti ottelun ensimmäisen erän loppupuolella Leevi Teissalan maalilla. Maali oli Teissalalle jo neljäs Palloseuran paidassa yhteensä kahdeksassa ottelussa. Alkukauden HIFK:ssa pelannut Teissala ei ollut tehnyt maaliakaan ennen Turkuun saapumistaan.

Toinen erä oli ensimmäistä tasaisempi. Kotijoukkue siirtyi 2–1-johtoon Kalle Väisäsen osumalla. Väisänen rikkoi maalillaan 17 ottelun maalittoman putken. Kolmannessa erässä TPS puolusti johtoaan KooKoon yrittäessä tasoittaa ottelun. Ottelun loppupuolella vierasjoukkue yritti tasoittaa ottelun pelaamalla ilman maalivahtia, mutta tämä ei tuottanut tulosta.

Ottelun loppuhetkillä TPS-maalivahti Eetu Anttila oli mies paikallaan. Naantalilaislähtöinen maalivahti pelasi ensimmäisen ottelunsa sitten marraskuun. Luukkuvahdiksi palasi Noa Vali, joka oli mukana alle 20-vuotiaiden MM-joukkueessa. 

Voitto oli turkulaisille kolmas peräkkäinen kolmen pisteen voitto. Ennen voittoputkea TPS oli voittanut koko kauden aikana kolmen pisteen arvoisesti vain seitsemän kertaa. Voitto nosti turkulaiset samaan pistemäärään KalPan kanssa. Kuudes sija on enää kolmen pisteen päässä, mutta TPS on tosin pelannut jo 40 ottelua, kun esimerkiksi KalPan pelimäärä on 35.

Maalintekijät
07.39 0–1 Joni Jurmo (Tardif, Ilomäki)
17.15 1–1 Leevi Teissala (Nurmi, Rafkin)
28.38 2–1 Kalle Väisänen (Henriksson)

Maaliodottama

TPS 2,23 – 1,96 KooKoo