Tampereella juhlitaan jatkojen jatkoille asti?

LIIGA / Ennakko
Näkyykö Tapparan pelissä muutos parempaan?
Kuva © Jarno Hietanen
Lahden Pelicans reissaa lauantaiksi Tampereen Tapparan vieraaksi romutustappio niskassaan. Tilanne ei ole sen hääppöisempi kirvesrintojenkaan perjantain ottelutulosta katsellessa, sillä joukkue hävisi voittomaalikisan jälkeen JYPille 3-4.

Lauantaina Hakametsässä kohtaa kaksi joukkuetta, jotka molemmat hakevat suunnanmuutosta kaudelleen. Pelicansin tie on ollut kivinen, sillä joukkueen kymmeneen viime peliin mahtuu vain kolme voittoa, jotka nekin ovat tulleet vain yhden maalin erolla vastustajaan.

Pussinokat lähtivätkin maajoukkuetauolle HPK-tappio niskassaan, eikä huili näyttänyt tuovan Kai Suikkasen suojateille valoa tunnelin päähän. Varsinkin perjantaina saadun nöyryytyksen Lukolta lukemin 2-6 soisi viimein avaavan joukkueen silmät. Suikkanen harmittelikin perjantain tappion jälkeen, että vaikka treeneissä joukkueella kulkee hyvin, tekeminen ei päädy peleihin asti.

Tamperelaisilla taas ei tunnu olevan kiire kotiin, sillä kirvesrinnat ovat tykästyneet pitkiin peli-iltoihin. Tapparan kolme viime ottelua ovat venyneet jatkoajalle, ja niistä kaksi jopa voittomaalikisaan asti. Kotiotteluistaan Tappara on kerännyt pisteitä vähiten koko liigassa, mutta vieraspeleissä pistehaavi on lähes reiätön, ja joukkue porskuttaakin neljännellä sijalla.

Jos Tapparalla jokin menee pieleen, niin Pelicansilla menee vielä huonommin. Viiden viimeisen ottelun kuntopuntarissa lahtelaisrykmentti pitää viimeistä sijaa, ja samalla linjalla pussinokat jatkavat myös ylivoimassaan. Valopilkkuna Pelicansista voi kuitenkin nostaa esille kuluvalla kaudella seitsemän kertaa häkkiin osuneen Pekka Jormakan, joka on lähellä rikkoa oman maaliennätyksensä.

Jäähyilypörssin arkkitehtuuri taas on molemmille tiimeille tuttua tavaraa, sillä Tapparan pitäessä vankkaa kakkossijaa tulee Pelicans heti perässä kolmantena. Yleisö odottaakin varmasti mielenkiinnolla alkaako Ville Niemisen tai kumppaneiden korvista sauhuta uudelleen. Saakin nähdä, onko Pelicans keksinyt jekkuja Tapparaa varten, vai mennäänkö Tampereella totutusti pidemmän kaavan mukaan.

Kokoonpanot

Niin Tapparan kuin Pelicansinkin miehitystilanne on varsin hyvällä mallilla. Tamperelaiset eivät paljoa perusta sairastuvista, vaan koko pelaajakalusto on Jukka Rautakorven käytettävissä. Lahdenkin päässä ainoana poissaolijana on ylävartalovammainen Jonas Junland.

Seuraa Heitä

# |

Tamperelaisten varakapteeni ei ole vielä tehnyt kauden avausmaaliaan. Alkaisiko Pelicansia vastaan aueta?

Angelo Esposito #7 |

Keskushyökkääjä

Espositon maalihanat ovat olleet säpissä 15 ottelun ajan. Hyökkääjä kaipaa kipeästi onnistumisia.

Jerry Ahtola #28 |

Laitahyökkääjä

Iski kauden viidennen maalinsa perjantaina JYPiä vastaan. Räjähtääkö ketsuppipullo viimein pitkin kenttää?

» Lähetä palautetta toimitukselle