Kuntopuntarin kärkinimi Tapparan vieraana

LIIGA / Ennakko
Edellisessä kohtaamisessa Tappara vyöryi vahvasti KalPan päälle
Kuva © Jarno Hietanen
KalPan pisteputken lisäksi myös Tappara on esittänyt pirteitä otteita viime aikoina. Tällä viikolla jo kahdesti vieraissa pelannut Tappara on onnistunut ottamaan pisteitä sekä Kärpiltä että Jokereilta. Myös KalPa on urakoinut, sillä joukkue on myös pelannut tällä viikolla kaksi peliä urakoiden molemmissa täydet 65 minuuttia.

Vierasjoukkue KalPa ei ole hävinnyt otteluakaan viimeiseen viiteen peliin. Viimeisestä kahdesta pelistä se on tosin joutunut hakemaan ratkaisua jatkoajalta. Jatkoaikojen takuumiehinä ovat toimineet konkarit Tommi Miettinen ja Jukka Voutilainen. HPK:sta saavutetun perjantaisen voiton jälkeen joukkueen päävalmentaja Jari Laukkanen kehui erityisesti onnistunutta viisikkopuolustamista ja peli-ilmettä. KalPa on myös osannut pelata ottelut loppuun asti ja kaivanut tasuritilanteet voitoksi. KalPa on tällä hetkellä sarjataulukossa tukevasti toisena ja yksi peli ei tilannetta heilauta suuntaan tai toiseen.

Tappara aloitti uuden vuoden selvällä voitolla Kärpistä ja Jokereitakin vastaan peli näytti hyvältä kolmannen erän viimeiseen purkukiekkoon asti. Tammikuun ensimmäistä viikkoa voi hyvällä syyllä sanoa härkäviikoksi Tapparan kohdalta, sillä joukkue kohtasi viikkon lähdettäessä sarjataulukon kolme kovinta joukkuetta. Nyttemmin SaiPa on kuitenkin ohittanut Kärpät sarjataulukossa osittain Tapparankin avustuksella. Tappara on onnistunut pelillisesti kärkijoukkueita vastaan ja on myös päässyt maalien makuun heti ensimmäisessä erässä.

Molemmat joukkueet ovat esittäneet vahvaa maalivahtipeliä

Tähän mennessä molemmat joukkueet ovat esittäneet laadukasta maalivahtipeliä lukuun ottamatta joukkueiden keskinäisiä kamppailuja. Kolmesta aiemmasta kamppailusta toinen päättyi KalPan neljän maalin voittoon ja kolmas Tapparan neljän maalin voittoon. Ensimmäisessäkin kamppailussa nähtiin viisi maalia. Toisaalta viime peleissä molempien joukkueiden maalivahdit ovat onnistuneet. Jotain KalPan nykykunnosta kertoo se, että perjantaina joukkueen maalilla torjunutta Juha Toivosta kohti ammuttiin laukauksia koko pelissä ainoastaan kymmenen kertaa.

Tapparan syömähampaana on ollut Ville Niemisen ja Jannik Hansenin johtama viisikko, joka tekee pisteitä pelistä toiseen. Hansenilla on tällä hetkellä menossa peräti kuuden ottelun pisteputki. Tapparalla on vielä reservissään Aleksander Barkovin tasoinen pelimies, mutta lauantain koitokseen hänestä ei ole apua. Perjantaina Jokereita vastaan pelanneen Tapparan ottelun hahmoja oli vakuuttavasti torjunut Juha Metsola, joka on syrjäyttänyt Pekka Tuokkolan joukkueen kakkosvahdiksi.

Kokoonpanot

Tapparan kokoonpano on terve. Tapparalta ovat kuitenkin yhteistyöjoukkue Lekin matkassa Jesse JyrkkiöJan-Mikael Järvinen ja Henrik Haapala. Nuorten MM-kisoista saapuva Barkov ei ole hänkään lauantaina mukana vahvuudessa.

KalPalta ovat lauantaina sivussa konkaripuolustaja Pauli Levokari ja hyökkääjät Toni Kallela ja Petri Lammassaari. Lammassaari ei ole vielä liigakauttaan tällä kaudella avannut.

Seuraa Heitä

Sakari Salminen #23 | Västerås

Laitahyökkääjä

SM-liigan pistepörssin kolmantena oleva mailataituri ei ole tehnyt pisteitä kahdessa edellisessä pelissä. Kolmea peräkkäistä pisteetöntä ottelua tämä kausi ei ole aiemmin vielä Salmiselle näyttänyt.

Niclas Lucenius #10 |

Keskushyökkääjä

Kärkiketjuissa vastuuta saava Lucenius ei ole vielä avannut pistetiliään. Mystisistä vaivoista kärsinyt sentteri pelasi aiemmin kaudella vakuuttavasti Lekissä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle