Katkaiseeko Tappara Pelicansin pudotuspelihaaveelta siivet?

LIIGA / Ennakko
IFK:ta vastaan Pelicans oli kesy. Suikkanen on varmasti yrittänyt piiskata joukkueeseensa ryhdikkäämpää ilmettä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Pelicans yrittää katkaista kahden ottelun tappioputkensa Tapparan kustannuksella. Pisteet tulevat molemmille joukkueille tarpeen. Tappara kilpailee kuuden joukossa säilymisestä ja Pelicans jahtaa kymmenettä sijaa.

Tappara ja Pelicans ovat kohdanneet kahdesti. Ensimmäisellä kerralla Pelicans voitti kotonaan lukemin 6-3 Tapparan aneemisen peli-ilmeen johdosta. Toisella kerralla Tappara löylytti Pelicansia Hakametsässä rumin numeroin 6-1.

Molemmat joukkueet ovat rakenteeltaan tasapaksuja. Tapparalta löytyy ratkaisuvoimaa kaikista neljästä ketjusta, vaikka Ville Nieminen ja Aleksander Barkov ovatkin olleet tehokkaita läpi kauden. Pelicansin osalta tasapaksuus on enemmän negatiivinen asia. Pussinokilla ei ole todellisia kärkihyökkääjiä Radek Smolenakin lähdön jälkeen.

Pelicansin ylivoima oli suurissa vaikeuksissa HIFK:ta vastaan. Siniviivalla näkyi Jan Latvalan puuttuminen. Markus Seikolan ja Danny Richmondin viivapelaaminen on todella heikkotasoista. Richmondilta kiekot tuppaavat karkaamaan keskialueelle, eikä mies osaa laukoa lämäriä. Seikolan peli on aivan sekaisin. Mies syöttää, kun on laukaisupaikka ja laukoo vastustajan ensimmäiseen mieheen, kun voisi jakaa hyvän syötön.

Tapparan ongelmina edellisessä ottelussa SaiPaa vastaan oli erityisesti suoraviivaisuuden puute. Ensimmäisessä erässä tamperelaiset eivät juuri saaneet laukauksia, joka johtui Jukka Rautakorven mukaan pelaajien postumisista ja uusien pelipaikkojen hakemisesta.

Juha Metsola oli SaiPa-ottelussa huikeassa vireessä. Metsolan kausi on ollut huikea ja hänen torjuntaprosenttinsa on liigan kolmanneksi paras, 92,65%.

Pelicansille pisteet ottelusta ovat elintärkeät. Jos ottelusta tulee lahtelaisille kolmas tappio putkeen, kymmenes sija alkaa karata turhan kauas. Pelicans ja Kai Suikkanen varmasti ymmärtävät pisteiden arvon ja jäällä nähdään taisteleva Pelicans-ryhmä.

Kokoonpanot

Pelicansilta sivussa ovat Jonas Junland, Jan Latvala ja Miikka Männikkö.

Tappara pääsee otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

Seuraa Heitä

Niclas Lucenius #10 | EHC Lustenau

Keskushyökkääjä

Iski SaiPaa vastaan kauden ensimmäisen maalinsa. Joko vaikeudet ovat takanapäin?

Markus Seikola #22 |

Puolustaja

Seikolalla riittää parannettavaa. Puolustajalta olisi hienoa nähdä pitkästä aikaa jämäkkää pelaamista ilman pelkoa epäonnistumisesta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle