Pudotuspeliasetelmien hakemista

LIIGA / Ennakko
Jatkuuko Kasperi Kapasen tehojakso?
Kuva © Teemu Soini
Niiralan launtaisaunassa haetaan tiukasti asetelmia pudotuspeleihin, kun vastakkain asettuvat kaksi erilaisista lähtökohdista ponnistavaa joukkuetta. Kotijoukkue KalPan kevät on ollut melkoista vuoristorataa ja niinpä joukkue onkin valahtanut taistelemaan suorasta pudotuspelipaikasta.

Vierailulle Kuopioon taasen saapuu viimeaikoina hyvässä vireessä ollut ja pudotuspelien kotiedusta taisteleva Tappara. Joukkueiden viimeisimpien pelien perusteella ottelusta on odotettavissa vauhdikas ja maalirikas.

Kotijoukkueen peli on ollut viimeaikoina todella ailahtelevaa, jopa pelien sisällä. Välillä kilpirinnat ovat runnoneet vastustajansa jään rakoon suurinumeroisesti ja toisina iltoina taasen hyvinkin alkaneet ottelu ovat sulaneet nöyryyttäviin tappioihin. Hyvänä esimerkkinä pelin ailahtelevuudesta käy edellin ottelu Pelicansia vastaan, jossa kuopiolaisten peli kulki alussa näyttävästi ja ottelun piti olla täysin hallussa, mutta toisin kävi.

Vierailija Tappara sen sijaan on viimeisissä otteluissaa esittänyt kypsää ja väkevää pelaamista, ainoana tahrana ketjussa on JYPille kärsitty vierastappio. Tappara onkin otteluun selkeä ennakkosuosikki.

Normaalilla tasolla suorittaessaan ja omaan peliinsä keskittyessään kirvesrinnoilla ei pitäisi olla pelkoa joutua poistumaan Niiralasta tyhjin käsin. Tapparan maalivahtipeli ja puolustus on toiminut hyvin ja pitänyt etenkin pienikokoiset joukkueet poissa maalintekopaikoilta. Hyökkäyspäässä taasen kakkosketjun tehokaksikko Ville Nieminen-Aleksander Barkov on tehnyt tuhoisaa jälkeä vastustajien kustannuksella.

Koitjoukkueen mahdollisuudet elävät pitkälti hyvän valmistautumisen ja Sakari Salmisen peli-ilon varassa. Kotiluolassaa kilpirinnat ovat perinteisesti tällä kaudella tullet otteluihin todella aneemisesti ja hävinneet otteluita jo ensimmäisen erän perusteella. Toisaalta edellisessä ottelussaan KalPa sai hyvän alun ja suli ottelun loppua kohden. Onkin hyvin vaikeaa ennustaa millaisella intensiteetillä joukkue tulee illan otteluun ja kuinka se kestää kolmen erän ajan.

Erilaiset pelikirjat

Ottelussa kohtaavat KalPan ja Tapparan joukkueiden lisäksi kaksi aivan toisistaan poikkeavaa pelitapaa. Jukka Rautakorven käyttämässä pelissä joukkue ei karvaa ylhäältä ja toisaalta pyrkii nopeisiin suunnanmuutoksiin. Taas Jari Laukkasen pelitapa on jokseenkin päinvastainen eli hyökkäyksiin lähdöt ovat usein hitaita ja karvaus ulottuu melko ylös. Kotjoukkue on ollut tällä kaudella suurimmissa vaikeuksissa korkealta karvaavien joukkueiden kanssa ja siksi Tapparan pelityyli alas vetäytymisineen sopii KalPalle hyvin.

Toisaalta vierailija on ollut tehokas laukauksissaan ja käyttää maalipaikkansa murhaavan tehokkaasti hyödyksi, kun taasen isäntien hyökkäyspelissä laukaukset jäävät usein puuttumaan täysin ja peli ajautuu nurkissa pyörimiseen. Tärkeimpinä asioina pelin voittamisen kannalta on kuinka Tappara saa KalPan nopeat ja liukkaat hyökkääjät pysymään pois keskisektorilta ja toisaalta miten tamperelaiset onnistuvat katkaisemaan kotijoukkueen hyökkäykset ja kääntämään ne edukseen.

Isäntien kokoonpano pysyy melko samana kuin parissa aiemmassakin ottelussa. Poissaolollaan loistavat ainakin Artturi Lehkonen ja Jukka Voutilainen, jonka loppukausikin saattaa olla pelattu. Lisäksi Jukka Hentunen huilannee edelleen. Toisaalta joukkueen peli on tärkeistä poissaoloista huolimatta sujunut välillä melko mallikkaasti, kun etenkin Kasperi Kapanen on hyvin paikannut jääneitä aukkoja.

Vierasjoukkueen rosterista taasen kiiltää parhaalla killollaan ja merkittäviä poissaoloja ei ole. Maalivahtiosastolla Tapparalla hyvin pelanneen Juha Metsolan ei ole syytä odottaa paikkaansa luovottavan. Kuopiolaisten leirissä sen sijaan jo muutaman pelin huilanneen Pekka Tuokkolan paluu tolppien väliin on todennäköistä.

Seuraa Heitä

Kasperi Kapanen #42 | St. Louis

Laitahyökkääjä

Kuinka Kapasten klaanin nuorimman liigapelaajan liito kestää?

Aleksander Barkov #16 | Florida

Keskushyökkääjä

Nuoren hyökkääjän ura on huippukiidossa ja tuhoisaa jälkeä syntyy illasta toiseen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Antti Halonen 1 3 4
2.Petri Lammassaari 1 3 4
3.Adam Masuhr 1 3 4
4.Kalle Kerman 1 2 3
5.Sakari Salminen 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle