Jeff Deslauriers

Maalivahtimv

Syntynyt:
15.5.1984 @ St-Jean-Richelieu, PQ, CAN
Varaus:
2002 Edmonton Oilers 2. kierros #31
Sopimus:
2013
  • Maa
    CAN
  • Ikä
    v.
    39
  • Pituus
    cm
    193
  • Paino
    kg
    86
  • Käsi
    R

Ura:

QMJHL-kiekkoilusta Chicoutimi Sagueneensin joukkueessa pelannut Deslauries ei ollut järin erikoislaatuinen kiekkoilija juniorivuosinaan, mutta Edmontonin käyttämä toisen kierroksen varausvuoro kertoi selvästi seurajohdon kiinnostuksesta. Siirtyminen ammattilaiseksi ei käynyt kovin helposti, sillä ensimmäinen kausi kului NHL:n työsulkukauden vuoksi AHL-joukkue Edmonton Road Runnersin ja ECHL-joukkue Greenvillen riveissä vaihtelevalla menestyksellä.

Työsulkukauden jälkeen on kolunnut parissa eri AHL-joukkueessa Hamiltonin, Wilkes-Barre/Scrantonin ja Springfieldin mukana, kunnes ensimmäiset ottelut NHL:ssa koittivat kaudella 2008-09. Kaudella 2009-10 pelasi 48 ottelua Oilersin joukkueessa, mutta välimieskäsittelyyn ajautuneen sopimustilanteen osalta kausi 2010-11 ei mennyt kuin pitäisi ja vastuu oli AHL-painotteinen.

Teki vapaana agenttina kaksivuotisen sopimuksen Anaheim Ducksin kanssa 12.7.2011, mutta on joutunut seuran vaihdon jälkeenkin tyytymään lähinnä AHL-peleihin. Pelasi ensimmäisen ottelunsa Ducksin maalilla 10.1.2012 voitokkaassa ottelussa Dallas Starsia vastaan.

Vahvuudet:

Deslauriesilla on kokoa nykytrendin NHL-vahdiksi mainiosti ja peittävyys on sitä kautta hyvällä tasolla. Teknisesti hyvä torjuja.

Heikkoudet:

Torjunnasta palautumisessa ja sijoittumisessa on ongelmia etenkin paineen alla. On myös aika epätasainen.

Rooli:

Kakkosvahti jonkinmoisella potentiaalilla.