Zachary Fucale

Maalivahtimv

Syntynyt:
28.5.1995 @ Rosemère, Quebec, CAN
Kasvattajaseura:
Halifax Mooseheads
Varaus:
2013 Montreal Canadiens 2. kierros #36
  • Maa
    CAN
  • Ikä
    v.
    28
  • Pituus
    cm
    185
  • Paino
    kg
    82
  • Käsi
    L

Ura

Quebecin pääjuoniorisarjassa pelaava Halifax Mooseheads varasi Zachary Fucalen vuoden 2011 QMJHL-varaustilaisuuden 11. pelaajana. Fucale siirtyi välittömästi Moosehead-rivistöön ja pelasi tulokaskaudellaan yhteensä 58 ottelua. Kanukkiveskari päästi 3,16 maalia ottelua kohden ja torjuntaprosenttitilasto näytti lukemaa 89,2%. Fucale nappasi debyyttikaudellaan QMJHL:n parhaalle puolustuspään tulokkaalle jaettavan Raymond Legacé -palkinnon.

Kaudella 2012–13 Fucale nousi viimeistään suuren yleisön tietoisuuteen. Tähtiä pursuava Halifax-ryhmä marssi ensin QMJHL:n mestaruuteen ja tämän jälkeen joukkue koppasi tililleen vielä Memorial Cupin mestaruuden. Tämän lisäksi Fucale oli torjumassa Kanadalle kultaa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Hän valittiin myös CHL:n junioreiden tähdistöottelussa sekä QMJHL:n tähdistökentälliseen.

Fucale pelasi runkosarjan aikana 55 ottelua ja päästi taakseen vain 2,35 maalia ottelua kohden. Nuorukaisen torjuntaprosentti oli 90,9% ja voittoja hänelle kertyi peräti 44 kappaletta. Pudotuspeleissä kanadalaisveskari paransi otteitaan entisestään. 17 ottelussa torjuntaprosentti oli 9,13% ja päästettyjen maalien keskiarvo vain 2,08.

Vahvuudet

Fucale on hyvin urheilullinen ja vikkeläliikkeinen maalivahti. Hän lukee peliä hyvin ja sijoittuu maalillaan oikein. 185-senttinen kroppa on myös plussaa. Hän myös näyttää oppivan virheistään eikä pelaa kahta huonoa peliä putkeen.

Heikkoudet

Fucale pelasi Halifaxissa erittäin kovatasoisen joukkueen takana. Jääkin nähtäväksi kuinka paljon tämä vaikutti miehen tilastoihin. Fucalelle sattuu silloin tällöin huonoja otteluita ja nuoren täytyykin pyrkiä tasaisempiin otteisiin.

Rooli

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, on Fucale tulevaisuudessa NHL:ssä ykkösveskari.