Keskiympyrä-podcast: Vieraana Miro Heiskanen – "Silloin ei ollut kivaa tulla takaisin ja olla ihan loppu"

NHL / Podcast
Miro Heiskasta voidaan pitää Dallas Starsin tärkeimpänä yksittäisenä pelaajana.
Kuva © Getty Images
Keskiympyrä-podcastin ensimmäinen pelaajavierailu antoi odottaa itseään kolmannelle tuotantokaudelle. Janne Kuikan ja Eemeli Ahon vieraana uraansa ja elämäänsä kertaa Dallas Starsin tähtipuolustaja Miro Heiskanen.

Keskiympyrä-podcastin historian ensimmäisessä pelaajavierailussa kuullaan tarinoita kaukaa Texasista, kun Eemeli Ahon ja Janne Kuikan vieraaksi saapui Dallas Starsin tähtipuolustaja Miro Heiskanen.

Jaksossa Heiskanen kertoo urastaan aivan Kauniaisten ulkojäillä vedetyistä ensimmäisistä luistimenpiirroista nykyhetkeen Starsin takalinjojen liiderinä. Lisäksi Espoon Kilossa kasvanut Heiskanen kertoo avoimesti taustastaan ja perheestään sekä siitä, kuinka hänestä kasvoi se Miro Heiskanen, joka hän nyt on.

Pääpaino jaksossa on tulevassa NHL-kaudessa. Valmennuksensa uusiksi laittanut Stars hakee Heiskasen johdolla Stanley Cupia uuden, hyökkäävämmän pelitavan turvin. Lisäksi John Klingbergin poistuttua on Heiskaselle tarjolla kiekollinen päärooli Starsin puolustuksessa. Kaudelle Heiskanen listaakin henkilökohtaiseksi tavoitteekseen NHL:n parhaalle puolustajalle jaettavan Norris-trophyn.

Toistaiseksi lyhyestä, mutta jo hienosta urastaan huolimatta 23-vuotias Heiskanen on käynyt läpi haastaviakin vaiheita. Uransa vaikeimmaksi hetkekseen Heiskanen kertoo sen, kun hän karsiutui Pohjola-leirin testivaiheesta. Kyseisenä vuonna mykoplasman takia paljon sairastellut Heiskanen kertoo, kuinka motivaatio treenaamiseen alkoi hiipua sairastelun vuoksi.

Matkan varrelle on kuitenkin mahtunut isommissa määrin onnistumisia ja hienoja muistoja. Tässä vaiheessa elämäänsä muistojen listan kärkitilan vie viime kevään MM-kulta Tampereella. Myös ensimmäiset ottelut sekä Liigassa että NHL:ssä ovat jääneet nuoren puolustajan mieleen.

Lisäksi jaksossa pureudutaan muun muassa Heiskasen varusteisiin, rutiineihin ja joukkuekavereiden erikoisiin tapoihin. Myös useat hienot kokemukset Leijonissa saavat ansaitsemansa hetken.

» Lähetä palautetta toimitukselle