Näkymättömät sankarit: Median rooli on tuottaa viihdettä sekä arvostella – ”Kaikki jääkiekkomedia ei ole lähtöisin kaukalosta”

LIIGA / Podcast
Ilman mediaa, vain hallissa olleet kannattajat tietävät, mitä jäällä oikeasti tapahtui.
Kuva © Timo Savela
Näkymättömien sankarien toisessa jaksossa keskustellaan median roolista kaukalon laidalla. Vieraana on Jatkoajan Leevi Kiesiläinen, jonka kanssa käydään läpi kokemuksia toimittajan työstä ja sosiaalisesta mediasta.

Jälleen kerran sunnuntaiaamuna yksi sankari saa estradinsa. Näkymättömien sankarien toisessa jaksossa vieraana on toimittaja ja somepersoona Leevi Kiesiläinen. 23-vuotias Kiesiläinen on aloittanut toimittajan työnsä Jatkoajalla joulukuussa 2022. Hän on tehnyt kirjoituksia Jatkoajan verkkolehteen sekä tehnyt Teipistä teippiin -podcastia, joka paneutuu Liigan ajankohtaisiin tapahtumiin. Podcastin kokoonpanossa Kiesiläisen lisäksi ovat Konsta Kiviniemi ja Veikko Nurminen. Näiden lisäksi Kiesiläinen on tehnyt videoita Jatkoajan TikTokiin.

Jaksossa keskustellaan toimittajan työstä sekä siitä, millaisia asioita täytyy ottaa huomioon, kun tuottaa sisältöä. Päällimmäisenä teemana on, miten median tulisi tasapainotella tukemisen ja kritiikin tuottamisessa, missä menee kritiikin hyvän maun raja sekä se, mihin asti tekemiseen tai persoonaan voi esimerkiksi kolumnissa kajota. Myös sosiaalinen media on vahvasti esillä. Miten somea kuuluisi tehdä ja millaisia haasteita se on tuonut mukanaan?

Jakson lopuksi Kiesiläinen kertoo roolistaan viime vuoden jääkiekon MM-kisoissa. Kiesiläinen kertoo kokemuksistaan toimittajan näkökulmasta sekä siitä, miten arvojäät eroavat kotimaan Liiga-kiekkoilusta. Vertailukohtina ovat kummatkin MM-kisoissa toimineet areenat: Tampereen Nokia-areena ja Riian Riika-areena.

Jakso on ensimmäinen, joka toteutetaan etähaastatteluna. Niin juontamisesta kuin jakson tekniikasta vastaa ensimmäisen jakson tavoin Elmeri Lindqvist. Podcastin tunnusmusiikit ovat Aleksi Hiivalan käsialaa. Jakso on äänitetty 10. lokakuuta 2023.

Sisältö:

00:40 Tervetuloa Leevi Kiesiläinen
02:22 Median rooli kaukalon ulkopuolella
09:44 Joukkueen tai pelaajan maine
12:08 Sosiaalisen median vaikutus
19:42 Kiesiläinen arvokisoissa
24:30 Näkymätön sankari

» Lähetä palautetta toimitukselle