Ässät teki jälleen kovan tuloksen

LIIGA / Uutinen
HC Ässät Pori Oy teki toisena peräkkäisenä vuonna erinomaisen taloudellisen tuloksen. Tilikauden voittoa kertyi 482 031 euroa.

Kevään 2006 hopeahuuma kantoi Ässät heikon urheilullisen menestyksen yli. Lähes puolen miljoonan euron voitto sarjassa toiseksi viimeiseksi jääneeltä seuralta on harvinainen temppu.

- Buumi jatkui, ja pystyimme säilyttämään suuren yleisön tuen. Myös se näkyy nyt tuloksessa, että emme löytäneet loka-marraskuussa niitä vahvistuksia, joita etsimme, toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki tiivisti ison voiton taustat.

Runkosarjan katsojamääriään Ässät kykeni nostamaan viidellä prosentilla. Myös taustayhtiön liikevaihto pysyi lähes hopeakauden tasolla ollen nyt 3 328 376 euroa. Tulos ennen poistoja, rahoitustuottoja ja -kuluja, veroja sekä satunnaisia eriä oli nyt 742 761 euroa. Poistoja Ässät teki 217 913 euron edestä.

- Se pitää sisällään aineettomien oikeuksien poistot. Nyt meillä ei ole taseeseen kirjattu enää yhtään pelaajaoikeuksia, seuran puheenjohtaja Pentti Ahola kertoi.

Hopeakaudeltaan porilaiset nakuttelivat 514 806 euron voiton. Kaksi menestysvuotta ovatkin nostaneet Ässät lähes selvitystilasta vakavaraiseksi. Seura on nyt velaton. Yhtiön oma pääoma on 822 882 euroa.

- Olemme vetäneet vakaasti jäntevää linjaa ja laittaneet perustat kuntoon, Ahola iloitsi.

- Mutta on selvää, että jatkossa meidän pitää olla myös urheilullisesti selvästi vahvempia, Hirsimäki muistutti.

Saarela ja Nurminen sanoivat ei

Kuluvalta tilikaudelta pelaajabudjettinsa 1,3 miljoonaan euroon nostava Ässät tavoittelee nollatulosta. Liikevaihtotavoite on asetettu 3 miljoonaan euroon ja yleisökeskiarvoksi seura tavoittelee 4000 katsojaa.

Kasvaneessa pelaajabudjetissa on vielä varaa hankinnoille. Pasi Saarelan ja Kai Nurmisen osalta yritykset vetivät kuitenkin vesiperän.

- Suomalaisten pelaajien etsinnät ovat nyt päättyneet. Ulkomailta haemme vielä 1-3 pelaajaa, Ässien pelaaja-asioista vastaava hallituksen jäsen Kari Takko selvitti.

- Pelaajia haetaan ainakin ykkösketjun oikeaan laitaan sekä fyysiseen osastoon, mies jatkoi.

Ässien ja Dallas Starsin alkavan kauden yhteistyökuviot selviävät Takon mukaan myöhemmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle