Dynamo Pardubice sysäsi Ilveksen tukalaan tilanteeseen CHL:n pudotuspeleissä

CHL / Uutinen
Tehot 1+2 kirjauttanut Tomáš Zohorna ketjuineen oli piikki Ilveksen lihassa.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Dynamo Pardubice kävi Tampereella näyttämässä, mistä Tšekin sarjan johtaja on tehty. Elokuussa lukemin 1–3 Ilvekselle kotonaan hävinnyt Dynamo maksoi potut pottuina ja otti kiinnityksen jatkopaikkaan Tampereelta vastaavalla 1–3-tuloksella.

Kotiedusta luopumaan joutunut Ilves aloitti ottelun Nokia-areenalla hyvin. Ensimmäinen erä ja etenkin sen alkupuolisko kulki pääosin Ilveksen komennossa. Avausmaali syntyikin ensimmäisen ylivoiman viimeisellä sekunnilla.

Pitkältä sairauslomalta palannut Ville Meskanen kiskaisi tutuksi tulleelta paikaltaan b-pisteeltä Šimon Stránskýn poikittaissyötön verkkoon. Meskasen ja Ilveksen juhliessa peli kuitenkin jatkui, ja vastan hetken kuluttua maalia mentiin tarkastelemaan videolta. Kiekon todettiin tulleen maalin takaraudasta takaisin.

Ilves hallitsi kenttätapahtumia tämän jälkeenkin, mutta seuraavan maalin teki Dynamo. Tšekkiläiset saivat katkaistua Ilves-pyörityksen, ja kiekon ylös tuonut Lukáš Radil laukoi siniviivan ja b-pisteen välistä puolikorkean laukauksen, joka hieman yllätti Jakub Málekin.

Toisessa erässä vieraat jatkoivat nousevaa trendiään ja laittoivat Ilveksen todella ahtaalle. Edes alivoimat eivät tällä kertaa nousseet ratkaisevaan asemaan, vaan Dynamo-pelaajat parhaimmillaan leikittelivät hyökkäyspäässä kissapaitojen kanssa. Erän ja koko ottelun kuumin nimi oli Radil, joka syötti vieraiden johtomaalin ja teki itse 3–1-maalin Ilveksen vaihtovirheen avustamana.

Päätöserässä Dynamo siirtyi selvästi puolustamaan johtoaan. Ilves sai rakennettua joitakin hyviä tilanteita itselleen, mutta tšekkien peli oli myrkkyä tamperelaisille. Vieraat pelasivat kypsästi ja onnistuivat vailla suuria vaaroja vaalimaan kahden maalin etumatkan ensi viikon toiseen osaotteluun, joka pelataan heidän kotihallissaan ensi viikon tiistaina kello 18.30.