Hengetön Tanska jäi pahasti Slovakian jalkoihin ja ulos pudotuspeleistä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Tomas Tatar iski kiekon kahdesti Tanskan verkkoon.
Slovakia näytti pahoin telineisiin jääneelle Tanskalle kaapin paikan ja murjoi taululle kahdessa erässä 5−0-numerot. Lopputulokseksi kirjattiin lopulta 7-1 ja se tarkoitti sitä, että Slovakia jatkaa matkaansa puolivälieriin. Tanskalla edessä on puolestaan kotimatka.

Maanantai-iltana yllätysvoiton Kanadasta napannut Tanska oli Slovakiaa vastaan alussa pahoin telineissä, eikä saanut hyökkäyspeliä juurikaan aikaan. Slovakia oli huomattavasti terävämpänä liikkeellä ja meni erän puolivälissä johtoon Tomas Tatarin osumalla. Tatar iski vielä toistamiseenkin erän lopussa, kun vai 22 sekuntia ennen taukoa siirsi Slovakian 2−0-johtoon.

Tanska ei löytänyt pelaamiseensa uutta vaihdetta toisessa erässäkään, vaan hyökkäyspelaaminen jäi muutamiin väläytyksiin. Slovakia painoi kaukalossa nälkäisesti ja meni erässä menojaan. Heti erän alkuun Pavol Regenda survoi ylivoimalla kolmannen maalin ja erän jälkimmäisellä puoliskolla ensimmäisen MM-kisamaalinsa iskenyt Mislav Rosandic sekä TPS-lupaus Juraj Slafkovsky iskivät taululle 5−0-numerot.

Päätöserässä Slovakialla suurimmat menohalut olivat jo menneet ja erässä pelailtiin minuutit pois kellosta. Tanska onnistui erässä tekemään kavennuksen, kun Joachim Blichfeld iski kisojen viidennellä ylivoimaosumallaan lukemat 5−1:een. Ottelun loppuun Slovakia pyöritti reilut kaksi minuuttia yhtä soittoa tanskalaisalueella ja Simon Nemec laukoi sen päätteeksi 6−1-maalin.

Tanska vielä haastoi osuman, mutta se ei tuomiota muuttanut ja siitä seurasi pelin viivyttämisjäähy. Tanskalaispuolustaja Markus Lauridsen kuittasi itselleen puolestaan käytösrangaistus huitaistuaan mailallaan pleksiin särön. Toistamiseen osunut Regenda vielä kahden miehen ylivoimalla latasi taululle 7−1-loppulukemat.