IS: Jukurien tulevan kauden valmennuskuviot ovat selvillä − Jesse Welling viimeinen pala Marko Tuomaisen valmennusryhmään

LIIGA / Uutinen
Jesse Welling palaa liigavalmennuksen pariin.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Mikkelin Jukurien valmennusryhmä muuttuu ensi kaudeksi täysin. Marko Tuomaisen apumiehiksi mikkeliläisten penkin taakse tulevat Jukka Ahvenjärvi ja Jesse Welling.

Jukurit ensi kaudella komentoonsa ottava Marko Tuomainen saa apuvalmentajikseen Jukka Ahvenjärven sekä Jesse Wellingin, uutisoi Ilta-Sanomat. Kolmikon sopimukset ovat IS:n mukaan kaksivuotisia. Aiemmin mikkeliläisseura tiedotti jo tehneensä kevääseen 2026 saakka ulottuvan sopimuksen maalivahtivalmentaja Riku Heleniuksen kanssa.

Kaksi viime kautta poissa valmennustyöstä ollut Ahvenjärvi on tehnyt pitkän, yli 30 vuotta kestäneen uran valmennustehtävissä. Iso osa tästä ajasta on kulunut JYPin organisaatiossa. Viimeksi 58-vuotias Ahvenjärvi oli kaudella 2021–22 jyväskyläläisseuran päävalmentajana, jolloin Tuomainen kuului hänen valmennusryhmäänsä.

Ahvenjärvi luotsasi myös yhdeksän kauden ajan Mestiksessä pelannutta D Teamia ja sen seuraajaa JYP-Akatemiaa vuosina 2008–17. Hänet palkittiin kausilla 2009–10 ja 2014–15 sarjan parhaana valmentajana.

Welling siirtyy Mikkeliin puolestaan Lahdesta, jossa hän on valmentanut kaksi viimeistä kautta Pelicansin U20-joukkuetta. Pelaajaurallaan lähes 200 Liiga-ottelua pelanneella Wellingillä on runsaasti aiempaa valmennuskokemusta myös Liigasta: kaudet 2012–19 hän oli Lukon apuvalmentajana ja samoissa tehtävissä Pelicansissa kausilla 2019–22. 46-vuotias Welling oli myös lyhyen pätkän Pelicansin päävalmentajana keväällä 2020 Ville Niemisen saatua potkut.

Wellingillä on myös hieman jukuritaustaa, sillä hän edusti mikkeliläisseuraa pelaajaurallaan kaudella 2005–06. Kausi päättyi tuolloin Mestiksen mestaruuteen.

Päävalmentajan saappaisiin astuva Tuomainen johdatti IPK:n Mestiksen runkosarjan voittoon. Torstaina alkavissa puolivälierissä iisalmelaisryhmä kohtaa RoKin. Ennen IPK:n päävalmentajapestiä Tuomainen oli joukkueen apuvalmentajana. 51-vuotias Tuomainen on ollut aiemmin myös Heinolan Peliittojen päävalmentajana Mestiksessä ja kerryttänyt kokemusta apuvalmentajana JYPissä sekä KalPassa.

Jukureita viimeiset kolme kautta luotsannut Olli Jokinen jättää mikkeliläisseuran kauden päätyttyä. IS:n mukaan hänen tuleva työnantajansa on SHL-joukkue Timrå IK.

» Lähetä palautetta toimitukselle