JYPiin saapuu tuttuja kasvoja – Anttoni Honka palaa joukkueeseen lainasopimuksella

LIIGA / Uutinen
Anttoni Honka palaa kasvattajaseuraansa yhden AHL-kauden jälkeen.
Kuva © Tiia Mahkonen
NHL-seura Carolina Hurricanesin sopimuspelaaja Anttoni Honka palaa kasvattajaseuraansa JYPiin loppukauden mittaisella lainasopimuksella. Honka liittyi joukkueen vahvuuteen torstaina.

Liigan sarjataulukossa kahdeksantena oleva JYP tiedotti perjantai-iltana, että seuran oma kasvatti Anttoni Honka palaa seuran riveihin loppukauden mittaisella lainasopimuksella. Honka on NHL-seura Carolina Hurricanesin sopimuspelaaja, mutta Hurricanesilla ei ole tälle kaudelle AHL-yhteistyöseuraa.

– Saimme muutama päivä sitten tietää, että Carolina haluaisi lainata Anttonin meille, koska heillä ei ole AHL-joukkuetta. Vaikka emme varsinaisesti ole olleet puolustajamarkkinoilla, Anttoni on meidän paikallisia kasvatteja ja Jyväskylän poikia, joten halusimme sitä kautta tuoda oman pelaajan takaisin ja tarjota hänelle hyvän ympäristön kehittyä kohti NHL:ää, Mikko Viitanen toteaa JYPin tiedotteessa.

Honka debytoi JYPin paidassa Liigassa kaudella 2017–18 ja hän on pelannut seurassa neljällä kaudella yhteensä 196 ottelua tehoin 16+84=100. Viimeisellä JYP-kaudellaan 2021–22 hän kantoi joukkueensa kultakypärää ison osan kaudesta ja sijoittui 37 pisteellä Liigan puolustajien pistepörssin toiseksi Lukon Vili Saarijärven taakse.

» Lähetä palautetta toimitukselle