Kauden ensimmäisessä Tukholman derbyssä heiluivat nyrkit – "Halusin tarjota kannattajillemme tuon tappelun"

Muut Sarjat / Uutinen
Djurgården kaatoi loppuunmyydyssä Globenissa AIK:n. Arkistokuva.
Ruotsin suurin paikallisottelu Djurgården–AIK miteltiin eilen ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Ensimmäisen kiinnityksen Tukholman herruuteen otti Djurgården, joka voitti 3–1.

Globen oli jälleen loppuunmyyty (13 250 katsojaa), kun perinteikkäät Djurgården ja AIK kohtasivat Ruotsin toiseksi ylimmällä sarjatasolla.

Djurgården vei ottelun nimiinsä vahvan avauserän (2–0) ansiosta. AIK kavensi toisessa erässä ylivoimalla, mutta Djurgårdenin Albin Grewe viimeisteli lopussa 3–1 tyhjään maaliin.

Ottelu oli alusta alkaen täynnä taklauksia ja vihellyksen jälkeistä tönimistä. Ruutitynnyri purkautui viimeisellä minuutilla pelin jo ratkettua, kun Djurgårdenin Emil Berglund ja AIK:n Gerry Fitzgerald tappelivat viiden minuutin jäähyn arvoisesti.

– Pukukoppiin poistuessani kuulin katsomosta vain kovaa meteliä ja juhlintaa. Halusin tarjota kannattajillemme tuon tappelun, Berglund virkkoi Aftonbladetille.

Ottelun alku viivästyi 15 minuutilla joukkoliikenteen ongelmien ja osin myös Djurgårdenin kannattajapäädyn polttamien soihtujen vuoksi.

Djurgårdenin alkukausi HockeyAllsvenskanissa on ollut pettymys. Viime keväänä nousukarsintafinaaleissa MODO:lle niukasti taipunut Djurgården oli hävinnyt ennen derbyä kuudesta edellisestä ottelustaan viisi.

SHL:stä keväällä 2014 pudonnut AIK jatkaa sarjataulukossa Djurgårdenin yläpuolella yhden pisteen erolla.