Kevään pronssimitalisti Kasper Björkqvist Ilveksen hyökkäyskalustoon − "Pystyy vaikuttamaan positiivisesti pelin kulkuun monella eri tavalla"

LIIGA / Uutinen
Björkqvist vetää Ilves-nutun ylleen ensi kaudella.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Ilves vahvistuu tämän kevään pronssimitalistilla, kun Kärppiä kaksi edelliskautta edustanut Kasper Björkqvist liittyy tamperelaisnippuun.

Kasper Björkqvist on tehnyt Ilveksen kanssa kaksivuotisen sopimuksen. 26-vuotiaan hyökkääjän sopimus Suomen sisällä on suora kaksivuotinen kontrahti, mutta siihen sisältyy optio, jonka myötä Björkqvist voi jälkimmäiseksi kaudeksi siirtyä ulkomaille taloudellista korvausta vastaan.

EPS-kasvatti siirtyy Tampereelle Kärpistä, jossa hän pelasi viimeiset kaksi kautta. Kuluneella kaudella hän teki runkosarjassa 46 otteluun tehot 4+9 ja pudotuspeleissä viimeisteli 12 otteluun kolme maalia.

− Björkqvist on työteliäs ja päättäväinen hyökkääjä, jonka ominaisuudet mahdollistavat monipuolisen joukkuepelaamisen korkealla tasolla ottelusta toiseen. Hän pystyy vaikuttamaan positiivisesti pelin kulkuun monella eri tavalla niin tasakentällisin kuin erikoistilanteissakin. Olemme todella tyytyväisiä, että Kasper valitsi vaihtoehdoistaan Ilveksen, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela totesi.

Liigassa Björkqvist on edustanut aiemmin myös KooKoota. Hyökkääjällä on taustaa myös Pohjois-Amerikan kentiltä kuudelta kaudelta NCAA:sta sekä AHL:sta, joiden lisäksi hän on pelannut kuusi NHL-otteluakin.

Nuorisomaajoukkueissakin esiintynyt Björkqvist oli voittamassa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta keväällä 2016. Alle 18-vuotiaissa hyökkääjä saavutti MM-hopeaa keväällä 2015.

» Lähetä palautetta toimitukselle