Kiekko-Vantaan taustayhtiö uudisti organisaatiotaan − Stanley Cup -voittaja Antti Niemi siirtyy mukaan seuran urheilutoimintaan

MESTIS / Uutinen
Kiekko-Vantaan omistaja Antti Niemi on jatkossa mukana myös kokoamassa tulevan kauden joukkuetta.
Kuva © Juha Alamäki
Liiga-paikan visiokseen ilmoittaneen Kiekko-Vantaan taustayhtiö Kiekko-Vantaa Oy teki organisaatiomuutosten lisäksi myös jatkosopimuksen päävalmentaja Jani Mannisen kanssa.

Mestis-seura Kiekko-Vantaan toimintaa pyörittävä Kiekko-Vantaa Hockey Oy tiedotti maanantaina sen johtamisrakenteeseen tehdyistä muutoksista. Yhtiö tavoittelee muutoksilla urheilutoiminnan kilpailukyvyn parantamista ja sitä tukevan liiketoiminnan kehitystä. Kiekko-Vantaan visiona on pelata Liigassa vuoteen 2030 mennessä ja edellä mainitut kehityskohteet ovat tärkeitä vision toteutumisen kannalta.

Aiemmin yhtiön toimitusjohtajana toiminut Erik Autio siirtyy hallintojohtajan tehtäviin. Autio siirtyi vuoden alussa päätoimisesti Accell Group N.V.:n palvelukseen, joka on hollantilainen sähköpyöräalalla toimiva yhtiö. Muutos parantaa Kiekko-Vantaa Oy:n taloudellista näkymää ja tehokkuutta. Taloudellista tilannetta vahvistaakseen yhtiö aloittaa myös myyntijohtajan rekrytoinnin, tiedotteessa kerrotaan.

Stanley Cup -voittaja mukaan urheilutoimintaan

Kiekko-Vantaa Oy:n omistaja Antti Niemi siirtyi myös mukaan seuran urheilutoimintaan, kun hän aloitti 1.1.2024 urheilutoiminnan senior advisor -tehtävässä. 

Tiedotteessa kerrotaan, että Niemen tehtävät sisältävät urheilutoiminnan kehittämistä ja hän on mukana tulevan kauden joukkueen rakentamisessa yhdessä valmennuksen ja pelaajakoordinaattori Mikko Mannosen kanssa.

Niemen kokemus jääkiekon parissa on kattava. Parhaiten Vantaan kasvatti muistetaan kenties Stanley Cup -voittajana vuodelta 2010, jolloin Niemi pelasi Chicago Blackhawksin maalivahtina. 

Ennen Pohjois-Amerikkaan siirtymistä Niemi pelasi nimenomaan Kiekko-Vantaan joukkueessa, josta siirtyi Liigaan ja Lahden Pelicansiin. Pelattuaan yli kymmenen vuotta Pohjois-Amerikassa Niemi pelasi vielä yhden kauden Venäjän KHL:ssa edustaen Helsingin Jokereita.

Päävalmentajalle jatkosopimus

Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen päävalmentajaksi kaudella 2019−2020 siirtynyt Jani Manninen on tehnyt seuran kanssa sopimuksen myös kahden tulevan kauden osalta. KalPan junioriorganisaatiossa vuonna 2008 valmennusuransa aloittaneen Mannisen kerrotaan seuran tiedotteessa olevan erittäin pidetty valmentaja pelaajien ja myös tärkeiden sidosryhmien kesken. 

» Lähetä palautetta toimitukselle