Leijonat lähtee hakemaan avausvoittoaan MM-kotijäällä Yhdysvaltoja vastaan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Leijonat avaa kisaurakkansa viime kevään välierävastustaja Yhdysvaltoja vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Leijonien kisaurakka käynnistyy Yhdysvaltoja vastaan. Jukka Jalonen antaa torjuntavastuun Emil Larmille ja luukkuvahtina on Jussi Olkinuora. NHL-hyökkääjiä on ripoteltu kolmeen kärkiketjuun.

Suomi ja Yhdysvallat avaavat oman kisaurakkansa kohdatessaan toisensa historian aikana 67 kertaa. Viime kevään MM-kisoissa joukkueet kohtasivat kahdesti, jotka molemmat päättyivät Leijonien voittoon alkulohkossa sekä välierissä. Yhdysvallat on ollut Suomelle suotuisa vastus kisahistoriassa, sillä Leijonat on voittanut 35 ottelua. 

Suomen NHL-vahvistukset ovat ripoteltu kolmeen eri ketjuun. Ensimmäisessä ketjussa Avalanche-hyökkääjä Mikko Rantanen saa kaverikseen AHL:ssä kauden pelanneen Sakari Mannisen sekä Sveitsin sarjamestari Teemu Hartikaisen. Kakkosketjussa huippukauden SHL:ssä pelanneen Antti Suomelan laidoilla pelaavat Canadiens-hyökkääjä Joel Armia ja Rangers-hyökkääjä Kaapo Kakko.

Neljännen NHL-hyökkääjän Kasperi Kapasen paikka on kolmosketjussa Juho Lammikon ja Jere Sallisen kanssa. Viime keväänä ihastuttanut kaksikko Hannes Björninen ja Marko Anttila ovat jälleen yhdessä nelosketjussa, jonka kolmas hyökkääjä on MM-debytantti Ahti Oksanen. Puolustuksen NHL-vahvistus Olli Määttä on toisessa puolustajaparissa parinaan Miika Koivisto

Leijonien ryhmästä viisi pelaajaa on tekemässä kisoissa aikuisten arvokisadebyyttiä. Oksanen, Nikolas Matinpalo ja Emil Larmi tekevät debyyttinsä illan ottelussa, mutta Christian Heljanko ja Waltteri Merelä joutuvat vielä odottamaan omaa vuoroaan. 

Leijonien kokoonpano kisa-avaukseen Yhdysvaltoja vastaan

1. ketju:
Teemu Hartikainen-Sakari Manninen-Mikko Rantanen
Mikko Lehtonen-Atte Ohtamaa

2. ketju:
Joel Armia-Antti Suomela-Kaapo Kakko 
Olli Määttä-Miika Koivisto

3. ketju:
Jere Sallinen-Juho Lammikko-Kasperi Kapanen
Mikael Seppälä-Ville Pokka

4. ketju:
Ahti Oksanen-Hannes Björninen-Marko Anttila
Niklas Friman-Nikolas Matinpalo

Aloittava maalivahti: Emil Larmi (Jussi Olkinuora)

» Lähetä palautetta toimitukselle