Leijonilla mahdollisuus punttien tasaamiseen harvinaista MM-vastustajaa vastaan – Heiskanen ja Lindell mukana kokoonpanossa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Joukkueet kohtasivat toisensa vuonna 2019 vasta kolmannen kerran MM-tasolla.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Suomen ja Iso-Britannian ovat mitelleet paremmuudestaan MM-tasolla vain kolmesti ennen perjantain ottelua. Harvinaisempi kiekkovastustaja johtaa voitoissa 2–1, joten Leijonilla on mahdollisuus voittojen tasaamiseen.

Suomi saa perjantaina vastaansa Iso-Britannian alkulohkon viidennessä kamppailussa. Kohtaaminen on vasta joukkueiden neljän MM-tasolla. Kaksi ensimmäistä kohtaamista nähtiin vuosina 1951 ja 1962. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat vuoden 2019 turnauksessa, jolloin Suomi oli vahvempi maalein 5–0.

Kyse on siis harvinaislaatuisesta vastustajasta. Vielä harvinaisemman joukkueiden kohtaamisesta tekee sen, että ennen perjantai-iltapäivän kamppailua Iso-Britannia johtaa voitoissa 2–1 ja maaliero on tasan 13–13. Leijonilla on siis mahdollisuus kääntää vaakakuppi.

Suomi kärsi tappion edellisessä ottelussa, kun Ruotsi oli vahvempi voittomaalikilpailun jälkeen maalein 3–2. Iso-Britannian saldo neljästä ensimmäisestä kohtaamisesta on neljä tappiota ja vain yksi piste, joten joukkuetta uhkaa putoaminen. Suomen paras pistemies on Mikko Lehtonen (2+4) ja Iso-Britannian Ben Lake johtaa joukkueensa pistepörssiä tehoin 1+1.

Leijonat saa Dallas Starsista tulleet puolustajat mukaan, kun Miro Heiskanen pelaa kakkosparissa Mikael Seppälän kanssa ja Esa Lindell neljännessä parissa Atte Ohtamaan kanssa. Muutosten vuoksi Ville Pokka putoaa kokoonpanosta. Hyökkäysketjuissa ainoastaan Jere Sallinen ja Joel Armia vaihtavat paikkoja ja Jussi Olkinuora on jälleen torjuntavuorossa.

Leijonat kello 16.20 käynnistyvään otteluun

Maalilla:
45 Jussi Olkinuora

Varalla:
35 Frans Tuohimaa

1:
64 Mikael Granlund (A) – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen
4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen

2:
25 Toni Rajala – 51 Valtteri Filppula (C) – 76 Jere Sallinen
41 Miro Heiskanen – 50 Mikael Seppälä

3:
82 Harri Pesonen – 91 Juho Lammikko – 10 Joel Armia
3 Niklas Friman – 42 Sami Vatanen

4:
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (A)
23 Esa Lindell – 55 Atte Ohtamaa

» Lähetä palautetta toimitukselle