Liiga-pudotuspelit: Aidan Dudas nousi konnasta sankariksi – TPS venytti ottelusarjan ratkaisun kolmanteen otteluun

LIIGA / Uutinen
Markus Nurmi juhli ottelussa kahta osumaa, joista vain toinen hyväksyttiin.
Kuva © Tiia Mahkonen
Lauantai-illan kierroksen ainoassa ottelussa TPS taisteli kautensa jatkumisesta kotiluolassaan Lukkoa vastaan.

Lauantai-illan ainoassa ottelussa kohtasivat TPS ja Lukko, sillä Vaasan Sähkö Areenan varauskalenteri pakotti Sportin ja KalPan välisen ottelun sunnuntain puolelle. TPS lähti otteluun pakkovoiton edessä, sillä Lukko avasi ottelusarjan voitokkaasti Raumalla lukemin 3–2.

TPS myös lunasti voiton vakuuttavan esityksen jälkeen lukemin 2–1 venyttäen samalla ottelusarjan maanantain ratkaisevaan kolmanteen otteluun. Ottelun hahmoina loistivat etenkin isäntien Markus Nurmi ja Aidan Dudas. Nurmi oli ehdottomasti ottelun näkyvin hahmo useilla maalipaikoillaan, kun taas Dudas kuittasi edellisen ottelun ulosajonsa vastaamalla ottelun voittomaalista kolmannessa erässä.

TPS–Lukko 2–1 (Otteluvoitot 1–1)

Ottelun avauserä sisälsi lähes heti runsaasti vauhtia ja maalipaikkoja molemmissa päissä. Asetelmia haettiin alussa noin viisi minuuttia, kunnes isäntien Markus Nurmi iski ottelun avausmaalin röyhkeällä nousullaan maalin eteen. Jo eilisessä ottelussa maalinteossa onnistunut Nurmi iski kiekon maaliin vielä toistamiseen erän puolessa välissä, mutta maali hylättiin tuomarin puhallettua pelin poikki ennen kiekon lipumista sisään.

Erän puolivälin paikkeilla TPS näytti saaneen ottelun täysin hallintaansa, kunnes Lukko sai tärkeän tasoituksen niin ikään suurimmalta kevään tähdeltään. Sebastian Repo iski lukemiksi 1–1 upealla rannelaukauksella ajassa 14:46.

Ottelun toisessa erässä maalipaikkoja ei satanut enää samalla tahdilla, mutta tunne ja ottelun tärkeys näkyi pelistä entistäkin vahvemmin. Jälkipelejä nähtiin jokaisen vihellyksen jälkeen, ja samalla ottelu muuttui hieman katkonaisemmaksi. Pelillisesti TPS oli erässä niskan päällä, ja erän paras maalipaikka siunaantui jälleen maalin edustalle järkälemäisen Nurmen lapaan.

TPS lisäsi kolmannen erän alkuun kaasua entisestään ja sai myös lopulta palkinnon pitkästä painostuksestaan. Uran ensimmäisen Liigan pudotuspeliottelunsa ulosajoon päättänyt Aidan Dudas iski turkulaisille vapauttavan 2–1-osuman ajassa 49:51 terävällä rannelaukauksella. Ennen osumaa TPS oli jo ehtinyt luoda tukun loistavia maalipaikkoja muun muassa ylivoimansa ansiosta.

Lukko sai vielä Dudasin osuman jälkeen mahdollisuuden muun muassa ylivoimalla, mutta TPS tyrehdytti raumalaisten kirin täydellisesti. Ottelun viimeisillä minuuteilla Lukko ei saanut luotua yhtäkään kunnollista maalipaikkaa TPS:n kontrolloidessa kiekkoa rauhallisesti.

Vakuuttavan kotivoittonsa ansiosta TPS siirsi ottelusarjan ratkaisun maanantain kolmanteen otteluun Rauman Kivikylän Areenalle. Ottelu pelataan kello 18.30.