Liiga-pudotuspelit: Ilves otti elintärkeän kiinnityksen jatkoerässä

LIIGA / Uutinen
Eemeli Suomi ratkaisi ottelun jatkoerässä.
Ottelusarjan kolmas kamppailu meni jälleen kerran jatkoajalle, mutta tällä kertaa voittajana selvisi Ilves. Voittomaalin iski Eemeli Suomi.

Maanantain ainoa ottelu pelattiin Tampereella, kun Ilves ja KalPa kohtasivat kolmatta kertaa puolivälieräsarjassa. Ratkaisua haettiin jatkoerästä.

Ilves–KalPa 3–2 (Otteluvoitot 1–2)

Ottelun avauserä oli erittäin vauhdikas ja Ilves oli niskan päällä. Stefanos Lekkas piti vierailijoita pitkään pystyssä, kunnes Joona Ikonen osui Šimon Stránskýn loistavasta esityöstä.

Toisessa erässä isännät olivat lähellä tuplata johtonsa, mutta maalikehikot pelastivat kuopiolaiset kahteen kertaan. Kun Ilves ei osunut, KalPa osui. Toisen erän viimeisellä hetkillä Saku Salmela heitti kiekon maalille, eikä Ilves-vahti Jakub Málek mahtanut mitään. 1–1-tilanteessa siirryttiin myös kolmanteen erään.

Kolmannen erän alussa Ilveksen joukkuerangaistus kostautui, kun välittömästi rangaistuksen päättymisen jälkeen KalPa-kapteeni Tuomas Kiiskinen niittasi vierailijat 1–2 johtoon. Viisi minuuttia myöhemmin isäntien Santeri Virtanen toi tupsukorvat tasoihin. Näistä lukemista myös peli siirtyi jatkoerään.

Jatkoerässä nähtiin nopea ratkaisu, kun Ilveksen Eemeli Suomi iski Lekkaksen eteen torjuman kiekon sisään kaventaen otteluvoitot lukemiin 2–1. Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Kuopiossa.