Lukolle CHL-puolivälierien ottelupallo kymmenen maalin ottelussa

CHL / Uutinen
Tuukka Tieksola tehoili CHL-puolivälierien ensimmäisessä osassa. Arkistokuva.
Kuva © Jenna Westerlund
Ainoana suomalaisjoukkueena CHL:ssä yhä mukana oleva Lukko juhli itsenäisyyspäivää voitokkaasti, kun se kaatoi tšekkiläisen Dynamo Pardubicen puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa lukemin 6–4.

Lukko kaatoi CHL:n puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa tšekkiläisen Dynamo Pardubicen maalein 6–4. Raumalaisten suurimmiksi sankareiksi nousivat 1+2 pistettä tehoillut Tuukka Tieksola ja 35 kertaa torjunut, CHL:ssä yhä ilman tappioitta oleva Daniel Lebedeff.

Raumalaiset lähtivät otteluun miltei täydellä ykkösryhmällään, joskin TPS-ottelussa loukkaantunut Jami Krannila jäi pois vieraiden kokoonpanosta. Krannilan paikalle peluutukseen nousi ukrainalainen Daniil Traht. Pardubicen kokoonpanossa nähtiin kaksi muutosta edellisestä CHL-ottelusta Ilvestä vastaan, kun punapaitojen kokoonpanosta puuttuivat Tomáš Urban ja David Musil.

Salama-alku tuotti myös ylivoimaonnistumisen

Ainoana suomalaisjoukkueena CHL:ssä mukana oleva Lukko sai itsenäisyyspäivän mukaisesti juhlallisen alun otteluun. Niclas Almarin laukaus viivasta ohitti vahvan maskin taakse jääneen Roman Willin jo toisella peliminuutilla. Vain puolitoista minuuttia myöhemmin raumalaisten Liiga-jäillä pahasti takkuillut ylivoima sai helpottavan onnistumisen, kun Tieksola viimeisteli Sebastian Revon laukauksesta seuranneen irtokiekon tyhjään kotimaaliin.

Avauserä ei ollut saavuttanut edes puolta väliä, kun kiekko kaivettiin jälleen kotimaalista. Pardubicen parhaan pistemiehen erikoispaitaa kantanut Tomáš Zohorna antoi heikon syötön b-pisteiden väliin, josta sinne vapaasti liukunut Kim Nieminen nappasi kiekon ja viimeisteli läpiajosta raumalaisten kolmannen osuman. Maalit riittivät Willille, ja kotimaalille luisteli Milan Klouček.

Lukko iski erään vielä kertaalleen, kun Gabriel Fontaine ohjasi Matthew Abtin laukauksen verkkoon. Neljän maalin johto kaventui kuitenkin vielä kahdella maalilla Ponthus Westerholmin istuessa kampitusrangaistusta. Ensin kulmaväännön seurauksena Lukko-maalille täysin vapaaksi jäänyt Lukáš Radil iski huudatti kotiyleisöä, ja pian Jan Košťálekin terävä kuti painui vierasmaaliin.

Kuumia tunteita ja Lukon karkumatka

Raumalaisten ylivoima alkoi muistuttaa toisessa erässä sitä, mitä se on aiemmin tällä kaudella ollut, sillä Pardubicen kahdesta rangaistuksesta huolimatta Lukko ei saanut miesylivoimalla kiekkoa verkkoon.

Westerholmin veljekset vastasivat illan viidennestä raumalaismaalista ironisesti vain kolme sekuntia ylivoiman päättymisestä. Ponthus Westerholm viimeisteli veljensä Pathrikin sekä Jakob Stenqvistin esityöstä kiekon Pardubicen verkkoon.

Erän puhutuin tilanne nähtiin kuitenkin hieman ennen loppua Lenni Hämäläisen tolppalaukauksesta seuranneen jatkotilanteen jälkeen. Kiekko tippui takatolpalle Trahtille, joka ei kuitenkaan saanut sudittua pelivälinettä verkkoon. Jatkotilanteessa Košťálek taklasi ukrainalaisen maalitolppaa päin.

Taklauksesta seuranneesta kärhämästä vihellettiin kummankin joukkueen kahdelle pelaajalle väkivaltaisuusrangaistukset, mutta Košťálek selvisi taklauksestaan ilman lisärangaistusta. Pardubice sai vielä kertaalleen laadukkaan maalintekopaikan erän lopulla, mutta Lebedeff venyi hienoon patjatorjuntaan.

Pardubicen loppukiri jäi lyhyeksi

Kolmannessa erässä tahkottiin pitkään ilman suurempia tapahtumia, kunnes Brayden Burke viimeisteli vieraiden kuudennen maalin vieden Lukon jo toistamiseen neljän maalin karkumatkalle. Loppua kohden Pardubice heräsi uudelleen otteluun ja se kampesi itsensä vielä kahden maalin päähän äänekkään kotiyleisön tukemana.

Ensin Jan Mandát löi irtokiekon ohi Lebedeffin ja tasan kaksi minuuttia myöhemmin lepsulta Lukko-puolustukselta vapaaksi karannut Robert Kousal purjehti vapaasti maalille nostaen kiekon verkkoon. Hurjasta loppukiristä huolimatta Pardubice ei saanut enää tarvittavaa vaihdetta silmäänsä. Lukko nappasi Tšekistä vahvan ottelupallon mukaansa kahden maalin johtoasemassa ensi viikolla Raumalla pelattavaan toiseen osaotteluun.