NHL:n epäsuomalaisjoukkueessa nähtiin suomalainen yli 14 vuoden tauon jälkeen – samassa ottelussa rikottiin sarjan piste-ennätys

Henrik Borgström pääsi pelaamaan NHL:ssä tällä kaudella.
Henrik Borgström päätti Washington Capitalsin pitkän suomalaisettoman putken. Samassa ottelussa Boston Bruins teki jälleen NHL-historiaa.

Washington Capitalsin kokoonpanossa nähtiin harvinaisuus viime yön ottelussa, sillä hyökkääjä Henrik Borgströmistä tuli ensimmäinen suomalainen joukkueessa yli 14 vuoteen.

Edellisen kerran Capitalsissa oli nähty suomalainen 27. maaliskuuta vuonna 2009, jolloin Oskar Osala sai mahdollisuuden NHL-ryhmässä.

Tämän kauden Capitalsin AHL-joukkueessa pelannut Borgström sai ottelussa Boston Bruinsia vastaan reilut kahdeksan minuuttia peliaikaa.

49 vuotta NHL:ssä pelanneen Capitalsin historiassa on nähty hyvin vähän suomalaisia, yhteensä vain kahdeksan. Edellinen vakiokokoonpanon suomalainen oli Esa Tikkanen kaudella 1997–98.

Tämän lisäksi Capitals on varannut historiansa aikana vain kymmenen suomalaista, joista edellinen on Osala peräti 17 vuoden takaa.

Capitalsin ja Bruinsin välisessä ottelussa tehtiin myös upea NHL-ennätys, sillä Bruins rikkoi Montréal Canadiensin kauden 1976–77 piste-ennätyksen 132. Aiemmin Bruins oli jo rikkonut yhden kauden voittoennätyksen.

Bruinsilla on nyt kasassa 133 pistettä, ja sillä on vielä pelaamatta yksi ottelu runkosarjassa. Bruins voitti Capitalsin lukemin 5–2.