Naisleijonat toipui šokkialusta ja kampesi välieriin − ykkösketjun peli-ilo näkyi kauas

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomi päihitti Sveitsin ja eteni välieriin. Sanni Ahola ei päästänyt alun takaiskun jälkeen maaliakaan.
Kuva © Dennis Pajot
Suomi joutui heti pelin alussa takaa-ajajaksi, mutta joukkue onnistui parantamaan tekemistään ottelun kuluessa ja hoiti välieräpaikan itselleen.

Naisleijonat kohtasi MM-kisojen puolivälierässä Sveitsin, jonka se kellisti jo alkusarjan päätöspelissä lukemin 5−2. Kohtalonottelussa alppimaa antoi myrskyvaroituksen, kun ensimmäinen kuti upposi ohi Sanni Aholan. Lopulta Suomi kampesi itsensä johtoasemaan, josta se ei enää luopunut. Välieräpaikka irtosi lukemin 3−1.

Ivana Wey juotti suomalaisille karvasta kalkkia vippaamalla rystyllä Sveitsin johtoon, mutta sinivalkoiset eivät tästä hätkähtäneet. Naisleijonat otti pelin hallintaansa ja vastustaja pystyi luomaan tilanteita vain ykkösketjunsa avulla. Petra Nieminen ujutti tasoituksen Andrea Brändlin selän taakse.

Sveitsi sai avauserän ylivoimillaan hienoista pyöritystä Suomen päätyyn, mutta kudit kilpistyivät blokkauksiin. Jälkimmäisen erikoistilanteen päätteeksi Jenni Hiirikoski vapautti toisen puolustajan Nelli Laitisen suoraan jäähyaitiosta läpiajoon. Tilanteesta seuranneesta rikkeestä Suomi sai ensimmäisen ylivoimansa, muttei onnistunut viimeistelyssä.

Naisleijonalauma pystyi estämään sveitsiläisten vaaralliset hyökkäykset, mutta toisaalta ei itsekään pystynyt kiekonhallinnasta huolimatta luomaan huippupaikkoja kohti maalivahti Brändliä. Vikkelä ensikertalainen Julia Schalin hankki Suomelle ylivoiman toisen erän tuoksinassa, mutta Ronja Savolaisen kovat otteet lopettivat erikoistilanteen ennen aikojaan. Johtoon Naisleijonat pääsi, kun Nieminen syötti Susanna Tapanin maalintekoon lähietäisyydeltä. Ykkösvitja oli toisen erän lopulla muutoinkin sveitsiläisten kiusana.

Jäähyt sekoittivat kummankin joukkueen peliä, ja etenkin SDHL:ssä ja PWHL:ssä kiekkoilevat pelaajat tuntuivat olevan ajoittain hankaluuksissa taklaussääntöjen kanssa. Kansainvälisissä peleissä taklaaminen ei ole sallittua, mutta huippusarjoissa kontaktipelaaminen on sallittua sääntöjen puitteissa.

Laitisen onnekas osuma vei Suomen kahden maalin johtoon kolmannen erän alussa, kun kiekko pomppi Brändlin yli verkkoon sveitsiläismailan kautta. Niemisen, Tapanin ja Michelle Karvisen ketjun pelihuumori kasvoi minuutti minuutilta. Nieminen nosti kertaalleen pelivälineen maalin takana mailansa lavalle ilmaveivi mielessään, mutta kunnon yritystä temppuun ei tullut.

Suomen energia riitti peliajan loppuhetkillä Sveitsiä paremmin, ja alppimaalaisten syötöt eivät osuneet kohdilleen ratkaisevissa hetkissä. Sinivalkoiset pystyivät pitämään pelin hallussaan ja viemään kenttätapahtumat johtoasemassa päätössummerille. Näin Naisleijonat etenee viikonloppuna pelattaviin MM-kisojen mitalipeleihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle