Olavi Vauhkonen palaa jokeripaitaan – solmi pätkädiilin kasvattiseuransa kanssa

MESTIS / Uutinen
Viimeksi Vauhkonen nähtiin Suomessa SaiPa-paidassa.
Vauhkonen palaa kasvattiseuraansa 13 vuoden tauon jälkeen kahden kuukauden mittaisella sopimuksella.

Jokerit ja Olavi Vauhkonen ovat solmineet kahden kuukauden mittaisen sopimuksen. Viime kaudella SaiPan lisäksi kahta ulkomaalaisseuraa edustanut 34-vuotias hyökkääjä debytoi helsinkiläisryhmässä aikanaan kaudella 2008–09.

− Tähyilin ulkomailta pelipaikkaa syksyn aikana, mutta sopivaa ei löytynyt. Otin sen jälkeen Jokereihin yhteyttä ja hienoa, että tämä siirto järjestyi. Olin neljävuotias, kun isä ja äiti näkivät Helsingin Sanomissa luistelukoulumainoksen ja siitä alkoi oma matkani Jokereissa. Tuntuu tosi mahtavalta palata kasvattajaseuraan. Olen intoa täynnä kuin ilmapallo, Vauhkonen hehkuttaa.

Vauhkonen on pelannut Jokerien ja SaiPan lisäksi Liigassa Lukossa, Tapparassa ja Sportissa. 516 runkosarjapelissä 194-senttinen ja 109-kiloinen voimapesä on tehnyt 240 pistettä. Seurajohto ottaa konkarin iloiten ryhmään mukaan.

− Vauhkonen tuo meille kokemusta ja esimerkkiä ammattimaisuudesta sekä kykyä toimia tehokkaasti hyökkäysalueella maalinedustalla. On hienoa toivottaa jokerikasvatti takaisin tervetulleeksi omaan seuraan pitkän tauon jälkeen. Tämä siirto on samalla osa isoa kuvaa, jossa Jokerit tavoittelee nousua Liigaan kaudeksi 2025–26. Uskomme, että Vauhkosella on mahdollisuus olla osa kahden seuraavan vuoden suunnitelmaamme, sanoo Jokereiden urheilutoimenjohtaja Olli-Pekka Yrjänheikki.

Vauhkonen pelannee Jokereissa loppuviikon vierasotteluissa KOOVEEta ja Hermestä vastaan. Hän liittyi joukkueen mukaan maanantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle