Pöydästä loppuivat tuolit kesken, Pelaajayhdistys ja Mestis-seurat vetäytyvät Suomi-Kiekon työryhmistä

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Mikko Saarni on Jokereiden sekä Jääkiekon Sarjaseurat ry:n puheenjohtaja.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Ulos jääneet tahot pyrkivät vaikuttamaan Suomi-kiekkoon jatkossa muita väyliä pitkin.

Pelaajayhdistys (SJRY) tiedotti keskiviikkona, että se vetäytyy Mestis-seuroja edustavan Suomen Jääkiekkoseurat ry:n kanssa Jääkiekkoliiton ja Liigan perustamista työryhmistä, jotka koskevat suomalaisen jääkiekon muutoksia.

Tahot yrittivät vielä tällä viikolla vaikuttaa Huippukiekon neuvottelukunnan muuttamista toivotumpaan malliin. Nyt tapahtuva vetäytyminen on seurausta muutosten toteutumatta jäämisestä.

Tavoitteena oli nelikantainen päätösryhmä

Sekä Pelaajayhdistyksen että Mestis-seurojen tavoitteena oli saavuttaa yhteinen nelikantainen päätösryhmä, jossa eri osapuolilla olisi ollut aito mahdollisuus vaikuttaa lopputulokseen. Yhdistykset eivät kuitenkaan saaneet edustajia Huippukiekon neuvottelukuntaan.

Pelaajayhdistys kertoo kokevansa, että työryhmissä mukana olemisella ei ole mahdollista vaikuttaa esimerkiksi sarjajärjestelmien muutoksiin, sillä päätökset syntyvät edelleen vain Jääkiekkoliiton ja Liigan esityksistä.

Tiedotteen lopussa yhdistys ilmaisee aikovansa jatkaa vaikuttamista paremman Suomi-kiekon eteen jatkossa muita väyliä pitkin palvellakseen pelaajia, organisaatioita sekä faneja tulevaisuudessakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle