Pelaajayhdistys jätti tutkintapyynnön Liigasta mahdollisen kartellin takia

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Teemu Ramstedt.
Kuva © Topi Lainio
Suomen Jääkiekkoilijat ry epäilee Liigan sarjajärjestelmää laittomaksi.

Suomen Jääkiekkoilijat ry haluaa Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) tutkivan Liigan, liigaseurojen ja Jääkiekkoliiton toimintaa.

– On tärkeää, että nykyisen sarjajärjestelmän epäilty laittomuus tutkitaan. Näin pääsemme rakentamaan yhdessä parempaa tulevaisuuden suomalaista jääkiekkoa pelaajille, kannattajille ja kaikille osapuolille, toteaa puheenjohtaja Teemu Ramstedt pelaajayhdistyksen tiedotteessa.

Yhdistyksen asianajajan Matti Huhtamäen mukaan kyseessä on kartelli. Huhtamäen mukaan Liiga, Jääkiekkoliitto ja liigaseurat eivät ole esittäneet oikeudellisia perusteita suljetulle Liigalle.

– Liigan, Jääkiekkoliiton ja liigaseurojen toiminta, päätökset ja sopimukset koskien suljettua Liigaa ovat Pelaajayhdistyksen selvitysten ja vallitsevan kotimaisen sekä EU:n oikeuskäytännön perusteella asiaan soveltuvien kilpailuoikeudellisten säädösten vastaisia, Huhtamäki toteaa.

– Kyse on määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä ja kilpailijoiden välisestä kartellista, josta Pelaajayhdistyksen jäseninä olevat pelaajat myös kärsivät vahinkoa menetettyjen ammattimaisten työpaikkojen määrässä ja pelaamisesta maksetuissa pienemmissä palkoissa varsinkin Mestiksessä, jatkaa Huhtamäki.

Pelaajayhdistyksen keväällä 2023 suorittaman kyselyn mukaan 98 prosenttia vastanneista Liiga- ja Mestis-pelaajista kannattaa avoimia sarjoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle