Petri Matikainen ottaa EHC Biel-Biennen komentoonsa

Muut Sarjat / Uutinen
Petri Matikainen sai uuden työpaikan Sveitsistä.
Kuva © Pekka Rautiainen
Petri Matikainen on uusi sveitsiläisjoukkue EHC Biel-Biennen päävalmentaja. Hän ottaa sairautensa takia tehtävästä luopuneen Antti Törmäsen paikan.

Petri Matikainen on valmentanut viimeiset viisi vuotta klagenfurtilaista EC KAC:ta nykyään ICEHL:n nimellä tunnetussa liigassa. Ajanjakso toi kaksi mestaruutta, yhden välierätappion ja yhden puolivälierätappion. Kolme vuotta sitten pudotuspelit jäivät pelaamatta.

Aikaisemmin urallaan hän on toiminut Liigassa Pelicansin, Bluesin ja HIFK:n päävalmentajina yhteensä yhdeksän kauden ajan. Parhaat saavutukset ovat kaksi hopeamitalia Bluesin riveissä, ja molempina vuosina Matikainen palkittiin kauden parhaana valmentajana. Uraan mahtuvat myös pestit KHL-joukkueissa Avangard Omskissa ja Slovan Bratislavassa sekä Itävallan Grazissa.

Matikainen on tehnyt EHC Biel-Biennen kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Suomalaispelaajia joukkueessa on kolme: maalivahti Harri Säteri sekä hyökkääjät Toni Rajala ja Jere Sallinen.

− Petri Matikainen on erittäin kokenut päävalmentaja. Hänen joukkueensa pelaavat aktiivista peliä, ja hän on johtaja, joka toimii hyvänä roolimallina, joukkueen GM Martin Steinegger luonnehtii. 

» Lähetä palautetta toimitukselle