Ruotsi käänsi pelin toisessa erässä − Naisleijonien hurja loppukiri ei riittänyt

MAAJOUKKUE / Uutinen
Naisleijonien kärkipelaajat loivat kolmannessa erässä hurjan paineen, mutta Ruotsi kesti. Arkistokuva.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Suomi joutui taipumaan Ruotsille naisten EHT-turnauksen ottelussa, jossa turnausemännät iskivät toisessa erässä kolme maalia ja pitivät kiinni johdostaan loppusummeriin saakka. Naisleijonien viimeisten minuuttien painostus loi kamppailuun trillerilopun.

Naisleijonat kohtasi Ruotsin EHT-turnauksessa Falunissa lauantaina tapahtuman emäntäjoukkueen. Toisessa erässä pelin otteen menettänyt Suomi tuli kolmanteen erään sisuuntuneena, mutta Ruotsi pääsi ylivoiman turvin kahden maalin johtoon. Nuori tähtipakki Mira Jungåker sivalsi joukkueensa neljännen osuman. Noora Tulus toi kuitenkin terävällä kudillaan Suomen taas maalin päähän.

Naisleijonat vyörytti viimeiset minuutit hurjasti kohti Ruotsin maalia, mutta loppusummeri pelasti länsinaapurit 4−3-voittoon.

Savanderille ikimuistoinen pukukoppiosuma

Ruotsi osoitti ottelun alussa, että se taitaa fyysisen pelin. Esimerkiksi Michelle Karvinen joutui Josefin Bouvengin pysäyttämäksi keskialueella. Myös maalinedustoilla väännettiin hanakasti irtokiekoista. Päädystä toiseen aaltoilleessa pelissä oli välillä jokseenkin sekavia vaiheita, eikä kumpikaan saanut kiekkokontrollia avauserässä. Elisa Holopaiselle avautui kenties Naisleijonien ensimmäisen 20-minuuttisen paras tekopaikka.

Suomen maalilla Sanni Ahola esitti varmoja otteita läpi kamppailun, eikä Tindra Holm jäänyt varjoihin hänkään. Ruotsalaisveskarin nollapeliunelma kuitenkin murtui, kun Eve Savander tinttasi viimeisellä sekunnilla ennen ensimmäistä erätaukoa pikkumustan verkkoon. Osuma oli maajoukkueeseen pitkästä aikaa tulleen Savanderin, 25, ensimmäinen aikuisten kansainvälisissä peleissä.

Toisen erän alussa Suomi pääsi ylivoimalle ja sai mahdollisuuden kohennella erikoistilannetekemistään edellisotteluun verrattuna − ja maaliin kiekko päätyikin, kun puolustaja Nelli Laitinen ohjasi toisen puolustajan Sanni Rantalan viivavedon ohi Holmin. Erinomaisesti pelannut Ahola joutui nöyrtymään, kun Lina Ljungbom kiskaisi kavennuksen. Ruotsi painoi toisessa erässä muutenkin ahnaasti hyökkäyksiä ja loi maalipaikkoja. Yritys kantoi hedelmää, kun Sofie Lundin tasoitti numerot tulostaululla.

Hurja loppurynnistys

Suomen kolmosketju sai hyvän mylläkän Ruotsin päätyyn ja hankki vastustajalle jäähyn toisen erän lopussa. Tämä katkaisi Naisleijonien vaikean vaiheen hetkellisesti, mutta Emma Forsgren hyödynsi Thea Johanssonin tekemän liikkuvan maskin Aholan edessä ja sivalsi Ruotsin taas johtoon.

Ruotsin valmennus otti aikalisän, kun Naisleijonat otti pelin jälleen otteeseensa kolmoserässä. Karvinen pääsi nokikkain Holmin kanssa, mutta ruotsalaisvahti malttoi seurata kokeneen hyökkääjän sivulleviennin loppuun asti ja koppasi kudin.

Jungåkerin ylivoimaosuma käänsi jälleen pelin suunnan ruotsalaisille edulliseksi, mutta suomalaiset jatkoivat sinnikästä pelaamistaan. Se tuottikin tulosta, kun ykkösketjun keskushyökkääjä Tulus tempaisi kiekon ohi Holmin.

Pelin viimeiset minuutit mentiin vahvasti suomalaiskomennossa, kun Naisleijonat loi painetta hyökkäyspäätyyn. Tasoitusmaalin mahdollisuus roikkui alati ilmassa, mutta ruotsalaispuolustus maalivahti Holmin johdolla pysyi järkähtämättömänä ja näin voitto lipsui länsinaapuriin.

Suomi pelaa Falunin EHT-turnauksessa vielä yhden ottelun, kun se kohtaa sunnuntaina Sveitsin. Peli on Naisleijonille neljäs neljään päivään.

» Lähetä palautetta toimitukselle