Ryan Huska nousee apuvalmentajasta Flamesin pääkäskijäksi

NHL / Uutinen
Ryan Huska toimi edelliset viisi kautta Calgary Flamesin apuvalmentajana.
Kuva © Getty Images
Calgary Flamesin organisaatiossa pitkään valmentanut Ryan Huska saa nyt tilaisuutensa näyttää taitonsa NHL-päävalmentajana.

Calgary Flames on nimittänyt pitkäaikaisen apuvalmentajansa Ryan Huskan, 47, joukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Huska korvaa tehtävässä toukokuun alussa potkut saaneen Darryl Sutterin.

Viisi kautta albertalaisseuran apuvalmentajana toimineelle Huskalle päävalmentajapesti on ensimmäinen NHL:ssä.

– Tunnen nämä pelaajat, ja pidän sitä positiivisena asiana. Pukuhuoneessamme on paljon hyviä ihmisiä ja erinomaisia jääkiekkoilijoita, jotka haluavat voittaa ja ovat valmiita tekemään kaikkensa menestyäkseen. Uskon tuohon porukkaan ja heidän kykyynsä. Tehtäväni päävalmentajana on nyt pitää huoli, että he saavat itsestään parhaan irti joka päivä sekä puskea heitä uudelle tasolle niin yksilöinä kuin joukkueenakin, Flamesin tuore käskijä kommentoi.

Apuvalmentajana Huska oli vastuussa puolustuksesta ja alivoimasta. Flamesin 82,6-prosenttinen alivoima oli liigan neljänneksi parasta, ja joukkuetta vastaan lauottiin 27,3 kertaa ottelua kohden, mikä oli lukemana kolmanneksi vähiten koko sarjassa.

– Hän on hankkinut kokemusta ja tehnyt kaikkensa, mutta ainoa asia, jota hän ei ole saanut, on mahdollisuutta toimia NHL-päävalmentajana, ja nyt hänestä tulee sellainen, seuran GM Craig Conroy kommentoi Huskan valintaa.

– Halusin hyvän kommunikoijan, johtajan, joka innostaa tätä ryhmää ja joka peluuttaa varmaa puolustavaa jääkiekkoa hyvällä rakenteella. Vastaavasti hyökkäyspäässä halusin pelaajiemme olevan luovia ja vievän hyökkäyspelaamisen uudelle tasolle, sillä he ovat kaikki niin taitavia tänä päivänä, Conroy kuvasi uuden päävalmentajan valmennusfilosofiaa.

Huska on aiemmin urallaan toiminut päävalmentajana juniorisarja WHL:ssä pelaavassa Kelowna Rocketsissa vuosina 2007–2014 sekä AHL:ssä Flamesin farmijoukkueissa Adirondack Flamesissä ja Stockton Heatissä vuosina 2014–2018.

Pelaajaurallaan Huska esiintyi yhdessä NHL-ottelussa Chicago Blackhawksin riveissä kaudella 1997–98.

» Lähetä palautetta toimitukselle