SHL:n finaalipari selvillä – Jere Innalan Frölunda jäi rannalle seitsemännen pelin tappion myötä

SHL / Uutinen
Maajoukkueessakin esiintynyt Jere Innala teki ratkaisevassa välieräottelussa maalin, mutta se jäi Frölundan ainoaksi.
Kuva © Tiia Mahkonen
SHL:n finaalipari on selvillä, kun Skellefteå AIK voitti Frölunda HC:n ratkaisevassa seitsemännessä välieräottelussa. Viime kauden hopeajoukkue Skellefteå saa vastaansa runkosarjan yhdeksänneltä sijalta itsensä finaaleihin pelanneen Röglen.

Skellefteå AIK nähdään toisena keväänä putkeen SHL:n finaaleissa, kun se kukisti kotikaukalossaan Jere Innalan edustaman Frölunda HC:n maalein 4–1.

Skellefteå johti ottelusarjaa jo lukemin 3–1, mutta Frölunda onnistui kampeamaan itsensä otteluvoitoissa 3–3:een, minkä johdosta ottelupari eteni seitsemänteen otteluun saakka. Kotijoukkue sai otteluun reippaan alun, kun Jonathan Johnson vei Skellefteån ylivoimalla johtoon vain kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen.

Innala kuitenkin tasoitti puntit vain nelisen minuuttia myöhemmin. Osuma oli Innalalle jo peräti pudotuspelien 11. Eniten maaleja yhden pudotuspelikevään aikana Frölunda-paidassa on tehnyt Daniel Alfredsson kaudella 2004–05 (12 maalia). Innala nousi maaleillaan tasoihin Artturi Lehkosen kanssa.

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 2–1-lukemissa, kun Mārtiņš Dzierkals iski pudotuspelikevään toisen osumansa. Skellefteå vei erän laukaukset nimiinsä 13–7 ja aloitukset 13–6.

Toisessa ja kolmannessa erässä maaleista vastasi kotijoukkue, kun ensin Linus Lindström iski ylivoimalla lukemiksi 3–1 ja Max Lindholm kaunisteli tyhjään nuottaan lukemiksi 4–1. Innalan osuma jäi vierasjoukkueen ainoaksi. Tuloksen myötä runkosarjan kolmanneksi sijoittunut Skellefteå matkaa finaaleihin, jossa se kohtaa Röglen, joka voitti oman välieräsarjansa puhtaasti lukemin 4–0. Rögle nousi finaaleihin runkosarjan yhdeksänneltä sijalta.

Skellefteå lähtee jahtaamaan historiansa neljättä mestaruutta. Edellisen kerran joukkue nosteli kannua keväällä 2014. Röglellä ei ole entuudestaan yhtäkään mestaruutta. Skellefteån riveissä ei ole suomalaisia, mutta Rögleä edustaa suomalaispuolustaja Valtteri Viljanen.