SaiPan hyökkäys vahvistuu – Eetu Tuulola lainalle, Rasmus Hämäläinen koeajalle

LIIGA / Uutinen
Tuulolan on edustanut Suomessa tähän asti vain kasvattajaseuraansa HPK:ta.
Tuulola on toinen NHL-organisaatiosta SaiPaan lainattu pelaaja. Hän siirtyy Lappeenrantaan Ruotsin Allsvenskanista.

SaiPa tiedotti maanantaiaamuna kiinnittäneensä kaksi laitahyökkääjää: Eetu Tuulolan, 22, ja Rasmus Hämäläisen, 26. Molemmat ovat viettäneet tahoillaan koronakaranteenin ja liittyvät SaiPan vahvuuteen tänään maanantaina.

Tuulola on Calgary Flamesin sopimuspelaaja, mutta saapuu SaiPaan Ruotsista. Hän aloitti kauden Allsvenskanissa pelaavan Västervikin paidassa, jossa hän kirjautti 11 ottelussa tehot 2+2.

SaiPassa Tuulola pelaa lainalla. Flamesilla on oikeus kutsua Tuulola takaisin Pohjois-Amerikkaan NHL-leirien alkaessa. Hän on toinen SaiPaan tähän asti lainatuista NHL-sopimuspelaajista Jacob Moveraren ohella.

– Eetu on erittäin määrätietoinen nuori, iso ja vahva pelaaja, jolla on hyvä laukaus, luonnehti uutta hankintaansa SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen seuran tiedotteessa.

Tuulola pelasi viime kaudella AHL:ssa Stockton Heatissa, jossa hän iski 50 ottelussa tehot 10+13. Aiemmin urallaan hän on voittanut HPK:ssa Suomen mestaruuden keväällä 2019 sekä maajoukkueessa alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden keväällä 2016.

Oma kasvatti takaisin Slovakiasta

Rasmus Hämäläinen palaa SaiPaan Slovakian pääsarjan HC Nove Zamkysta, johon siirtyi viime viikolla SaiPasta Tomi Iso-Mustajärvi. Kuudessa ottelussa Hämäläinen merkkautti kaksi syöttöpistettä.

SaiPaan Hämäläinen saapuu koeajalle, jonka pituutta SaiPa ei täsmennä. 

SaiPa-kasvatti Hämäläinen on pelannut urallaan kuusi kautta Mestistä SaPKon ja Ketterän paidoissa. Viime kaudella hän iski Ketterälle 32 maalia ja voitti Mestiksen maalikuninkuuden. Liigassa Hämäläinen on pelannut vain viisi ottelua KooKoossa.

– Meillä on ollut hyökkäyksessä vähän pelaajia, joten halutaan antaa oman kylän pojalle mahdollisuus. Rasmus on osoittanut olevansa tehokas Mestis-tasolla, ja haluamme nähdä, onko Rasmuksella valmiuksia hypätä Liiga-pelaajaksi, Markkanen kommentoi tiedotteessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle