Sport-ikoni Erik Riska lopettaa pelaajauransa tähän kauteen

LIIGA / Uutinen
Erik Riska lopettaa.
Erik Riska ripustaa luistimet naulaan tämän kauden jälkeen. Hän on pelannut Sportissa kunnioitettavan määrän otteluita vuosien varrella.

Liki 700 ottelua Sportin edustusjoukkueessa pelannut Erik Riska, 34, lopettaa pelaajauransa tähän kauteen. Lähes koko liigauransa vaasalaisseuraa edustanut hyökkääjä on tahkonnut Liigassa yli 550 runkosarjaottelua.

Sportin luottopelaajiin jo pitkään kuulunut Riska toimi kotkapaitojen kapteenina kaudet 2017−22. Tällä kaudella hän kantaa rinnassaan varakapteenin A-kirjainta. Sportilla on iso merkitys miehen uralle.

− Saapuessani tänne en olisi voinut edes kuvitella, että tulen pelaamaan lähes 700 ottelua näin hienossa seurassa. Vaasan Sport merkitsee minulle ja koko perheelleni todella paljon. Arvostukseni Sportia kohtaan oli jo suurta ennen tänne tulemista, Riska sanoo tiedotteessa.

− Pääsin ensimmäistä kertaa tutustumaan seuraan veljeni (Filip Riska) kautta, kun hän pelasi Sportissa vuonna 2003. Itse muutin Vaasaan 2008 ja pelasin tuolloin pääsääntöisesti A-junioreissa. Meillä oli tuolloin huikea joukkue, täynnä hyviä ihmisiä. Kauden päätteeksi nousimme vielä Liigaan, mikä oli meille ja koko seuralle iso juttu.

Riska on kokenut Sportissa niin Mestiksen mestaruuksia kuin nousun Liigaan. Kovana raatajana ja työntekijänä tunnettu pelimies jättää pelikentät kauden päätteeksi, mutta hän haluaa vielä kerran saavuttaa joukkueensa kanssa jotain.

− Olen aina sanonut, että isoin tavoitteeni on menestyä Sportissa. Mestis-vuosina sain kahdesti olla mukana voittamassa Mestis-mestaruuden. Se oli upeaa aikaa, kun koko Vaasa meni yhteen meidän pelatessa isoista asioista. Haluan ehdottomasti kokea saman vielä kerran. Tämän kauden joukkueessa on jotain ainutlaatuista ja tiedän, että jokainen joukkueessamme tulee tekemään kaikkensa sen eteen, että joukkue pelaa pitkän kevään. Minulle tuleva kevät on "nyt tai ei koskaan".

» Lähetä palautetta toimitukselle