Sport näytti pieneen rooliin jääneelle puolustajalle ovea − Carl-Johan Lerbyn sopimus purettu

LIIGA / Uutinen
Lerbyn pelit Sportissa on pelattu.
Kuva © Juha Lahti
Ruotsalaispuolustaja Carl-Johan Lerby ei jatka Sportin riveissä.

Carl-Johan Lerby saapui Sportiin kuluvaksi kaudeksi 1+1-vuotisella sopimuksella. Maanantaina osapuolet päätyivät kuitenkin purkamaan kontrahdin. 26-vuotias ruotsalaispuolustaja ehti pelaamaan vaasalaisryhmässä 18 ottelua, joissa teki tehot 1+3.

Syynä sopimuksen purkuun oli Sportin urheilujohtaja Herkko Kosken mukaan puolustajan suunniteltua pienemmäksi jäänyt rooli vaasalaisryhmässä.

− Alkusyksystä puolustuksemme kärsi isoista loukkaantumisista, ja jouduimme reagoimaan niihin hankkimalla Zack Hayesin sekä Teemu Suhosen. Hayesin ja Suhosen hyvät otteet, sekä Atro Leppäsen iso rooli kiekollisessa pelissä aiheuttivat sen, että Lerbyn rooli hänen loukkaantumisesta paluun jälkeen on jäänyt alkuperäistä suunniteltua pienemmäksi, Koski taustoitti.

Reece Scarletin lähipäivinä tapahtuva paluu kokoonpanoon lisää entisestään kilpailua peliajasta ja roolista. Pelaajan ja agenttien kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen totesimme, että molempien osapuolten kannalta on parempi, että sopimus puretaan ja pelaaja siirtyy isompaan rooliin toiseen organisaatioon.

Ennen Liigaan siirtymistään Lerby pelasi SHL:ssä sekä yhden kauden AHL:ssä. SHL-pelejä hänellä on vyöllään kaikkiaan 270 kappaletta.

» Lähetä palautetta toimitukselle