Stanley Cupin kahdesti voittanut Tom Kühnhackl jatkaa uraansa SHL:ssä

SHL / Uutinen
Kühnhackl pelasi muun muassa Penguinsissa.
Kuva © Getty Images
Saksalainen jättää Pohjois-Amerikan kaukalot taakseen ja suuntaa Skellefteån joukkueeseen.

Tom Kühnhackl, 29, pelasi viime kaudella AHL:ssä Bridgeport Sound Tigersissa 22 ottelua ja teki nissä 13 tehopistettä. Vielä kaudella 2019−20 hän sai vyölleen 28 NHL-ottelua New York Islandersin paidassa.

Ensi kaudeksi Islandersissa ja Pittsburgh Penguinsissa yhteensä 232 NHL:n runkosarjaottelua pelannut saksalainen vaihtaa mannerta Pohjois-Amerikasta Eurooppaan ja liittyy SHL-seura Skellefteån riveihin.

− Olin NHL:ssä onnekas saadessani pelata niinkin hyvissä joukkueissa kuin Penguins ja Islanders ovat. En aanut niinkään paljon mahdollisuuksia osallistua hyökkäyspeliin, vaan minun roolini oli puolustavampi. Täällä haluan auttaa joukkuetta nimenomaan hyökkäyspäässä, Kühnhackl sanoi tiedotteessa.

Legendaarisen Erich Kühnhacklin poika varattiin NHL:ään 2010 varaustilaisuuden neljännellä kierroksella, kun Penguins huusi hänen nimensä. Hän ehti taalajäillä voittaa pennsylvanialaisten riveissä kaksi Stanley Cupia.

− Hyödymme myös Tomin puolustusosaamisesta, mutta uskon hänen pystyvän tarjoamaan paljon nähtyä enemmän myös hyökkäyspelissä. Hän on nälkäinen ja haluaa jatkaa voittamista sekä kehittymistä pelaajana, Skellefteån GM Erik Forssell totesi.

Kühnhackl ehti pelata kotimaansa pääsarjassa kaudella 2009−10 neljä ottelua ennen siirtymistään Kanadan juniorisarja OHL:ään. Hän pelasi Pohjois-Amerikassa siitä lähtien aina tähän päivään saakka.

» Lähetä palautetta toimitukselle