Suomalainen nuorten maailmanmestari debytoi Unkarin maajoukkuepaidassa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Rasmus Kulmala on pelannut Unkarissa vuodesta 2017 alkaen.
Kuva © Samuli Huikuri
Suomen vuoden 2014 nuorten MM-kultajoukkueeseen kuulunut Rasmus Kulmala debytoi Unkarin maajoukkueessa.

Rasmus Kulmala on pelannut Unkarissa vuodesta 2017 lähtien. Ensin hän edusti kaksi kautta DVTK Jegesmedvékiä ja nyt menossa on kolmas kausi Ferencvárosi TC:n riveissä. Pääosin hän on pelannut Erste Ligassa, jossa tällä kaudella pelaa kahdeksan joukkuetta Unkarista ja kolme Romaniasta. DVTK Jegesmedvék pelasi yhden kauden Slovakian sarjaa Kulmalan pestin aikana.

Ennen ulkomaille siirtymistään Kulmala pelasi 122 liigaottelua, joista 120 TPS:ssä ja kaksi Tapparassa. Mestiksessä hän edusti TUTOa. Kaudella 2016−17 Kulmala pelasi Valko-Venäjällä ja Puolassa.

Kulmala edusti Suomea vuonna 2012 18-vuotiaiden MM-kisoissa ja kaksi vuotta myöhemmin hän oli voittamassa nuorten maailmanmestaruutta Malmössä. IIHF:n sääntöjen mukaan arvokisoissa pelannut pelaaja voi vaihtaa edustusoikeuttaan sen jälkeen, kun hän on pelannut neljä kautta peräkkäin uudessa kotimaassaan. Tämä kriteeri täyttyi Kulmalalle viime kauden päätteeksi. 

Marraskuun maaottelutauolla Kulmala debytoi uuden värisessä edustusasussa Unkarin isännöimässä turnauksessa.

− Hän voi pelata tässä turnauksessa. Meidän pitää vielä katsoa, miten hänen kansallisuushakemuksensa kanssa käy, ja sitten katsotaan mikä on tilanne toukokuussa, kun joukkuetta valitaan, Unkarin maajoukkueen päävalmentaja Sean Simpson kommentoi ennen turnauksen alkamista Unkarin jääkiekkoliiton haastattelussa.

− Ensimmäistä kertaa maajoukkueessa pelaaminen tuli puheeksi tänä kesänä. Olen viihtynyt Unkarissa ja tämä on mahdollisuuteni antaa jotain takaisin, Kulmala itse kommentoi mahdollisuuttaan pelata maajoukkueessa.

Unkarin maajoukkue pelaa tällä erää I divisioonan A-tasolla. Alempien divisioonien kisat on peruttu nyt kahtena vuonna peräkkäin koronatilanteen takia. Ensi keväänä on tarkoitus pelata turnaus Slovenian Ljubljanassa.

Unkari voitti kotiturnauksensa avausottelussa Italian maalein 4−1. Kulmalan debyytti oli onnistunut, sillä hän onnistui maalinteossa ja keräsi myös syöttöpisteen. Turnauksen toisessa ottelussa Ukrainaa vastaan Kulmala jäi pisteittä.

  

» Lähetä palautetta toimitukselle