Sveitsin puolivälierät huipentuivat seitsemänsiin otteluihin – Jussi Tapola potkuhuhujen kohteena Bernin kauden päätyttyä pettymykseen

Muut Sarjat / Uutinen
Jussi Tapolalla ei ole ollut aihetta hymyyn Sveitsin sarjassa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Lausanne ja Zug jyräsivät välieriin seitsemännen puolivälieräottelun paineista huolimatta. Jussi Tapolan ensimmäinen kausi Sveitsissä päättyi karvaalla tavalla.

Sveitsin sarjan välieräjoukkueet selvisivät myöhään lauantai-iltana kahdessa seitsemänsiin osaotteluihin venyneissä puolivälieräsarjassa. Ratkaisevista otteluista ei lopulta syntynyt ikimuistoisia jännitysnäytelmiä, sillä HC Lausanne voitti HC Davosin kotikaukalossaan maalein 3–0. Zugissa kotijoukkue voitti ratkaisevan ottelun samoin lukemin Jussi Tapolan valmentamaa SC Berniä vastaan.

Zug kohtaa välierissä Zürich Lionsin ja Lausanne puolestaan HC Fribourg-Gottéronin. Suomalaisista mukana ovat vielä Lausannen Henrik Haapala, Miikka Salomäki ja Antti Suomela sekä Zürichin Juho Lammikko ja Mikko Lehtonen.

Sveitsin liigan välierät alkavat maanantaina 1. huhtikuuta. Zürich Lions ja EV Zug sekä Lausanne HC ja HC Fribourg-Gottéron kohtaavat paras seitsemästä -sarjoissa.

Jussi Tapola potkuhuhujen riepoteltavana

Lauantaiseen puolivälierätappioon päättyi myös Jussi Tapolan ensimmäinen kausi SC Bernin peräsimessä. Perinteisen ja varakkaan seuran runkosarja sujui alle odotusten ja karsiutuminen pudotuspeleistä oli pettymys.

16 NL-mestaruutta voittanut seura on viime kausina karttanut menestystä, joskin viimeisin mestaruus on viiden vuoden takaa. Omaa kuvaa seuran turbulenssista piirtää se, että Kari Jalosen kevääseen 2020 päättyneen aikakauden jälkeen seurassa on ollut kuusi päävalmentajaa.

Tapola sai jo aiemmin tällä kaudella vastata pelitapakritiikkiin, mutta paine Liiga-kaukaloissa meritoitunutta valmentajaa kohtaan kasvaa väistämättä pudotuspelitappion jälkeen. Neue Zürcher Zeitung -lehti nostaa seuran mahdolliseksi uudeksi päävalmentajaksi OHL-joukkue Peterborough Petesia luotsaavan Rob Wilsonin. 55-vuotiaalla kanadalaisella on kosolti kokemusta myös Euroopan sarjoista niin valmentajana kuin pelaajanakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle