Täpötäysi Isomäki pääsi juhlimaan − Ässät vei U20 SM-sarjan mestaruuden

Muut Sarjat / Uutinen
Nestor Noiva teki ratkaisevassa finaalissa tehot 1+1.
Kuva © Tiia Mahkonen
Porin Ässät on U20-ikäluokan Suomen mestari kaudella 2023–24. Porilaisjoukkue kaatoi finaalisarjassa TPS:n otteluvoitoin 3–1.

TPS voitti finaalisarjan ensimmäisen kamppailun, mutta sen jälkeen sarjassa mentiin Ässien tahdissa. Porilaisryhmä varmisti mestaruutensa lopulta perjantai-iltana, kun se kaatoi TPS:n neljännessä finaalikoitoksessa lukemin 4−2. Ottelua seurasi loppuunmyyty, 6150-päinen Isomäen yleisö.

Ratkaisevan finaaliottelun hahmoksi nousivat Ässien Patrik Juhola ja Nestor Noiva. Juhola iski porilaisten avausmaalin sekä 3−2-voittomaalin, Noiva viimeisteli tehot 1+1. Patapaitojen neljännestä maalista vastasi Veikka Hämeenaho. TPS:n osumat tekivät Rene Nummelin ja Aaron Hakala.

Ässille mestaruus oli U20-ikäluokassa seuran historian toinen. Edellisen kerran porilaisjoukkue juhli ikäluokan mestaruutta keväällä 1980. TPS puolestaan sai mitalin toisena keväänä peräkkäin, sillä viime kauden päätteeksi joukkue voitti pronssia.